Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Neix lamalla.cat

Sala de premsa


Neix lamalla.cat

Aquest diari digital acaba d'estrenar disseny, nova imatge corporativa i una nova marca, lamalla.cat. Són noves cartes de presentació per obrir un temps nou en la vida del nostre mitjà.

Des de les primeres passes d'aquest projecte impulsat per la Diputació de Barcelona –l’any 1999– fins al panorama digital d'avui a Catalunya, ha passat una eternitat que s'acosta ja als 10 anys. Aquest mitjà, un dels digitals pioners, ja ocupa un lloc rellevant en la curta però vertiginosa història d'Internet al nostre país. Durant aquests anys el projecte ha tingut renovacions tecnològiques i actualitzacions. Arribats a un punt, però, el canvi era tan necessari com urgent. Un cop aprovada amb bona nota l'assignatura de la història, ara es tracta d'obrir camí cap al futur.

El nou logotip
La imatge corporativa de lamalla.cat representa un tramat de xarxa o malla virtual. Aquest element gràfic es mostra en moviment constant a la nova capçalera de la pàgina web. Pel que fa a la tipografia del logotip, està representada en minúscula per reforçar el tarannà proper del mitjà, i comparteix característiques de diferents tipografies (egípcia, antiga i humanística), que en potencien la claredat.

La nova imatge corporativa ha estat una creació de CuldeSac, un estudi de disseny valencià fundat l'any 2002 que aplega professionals creadors d'àmbits diferents. L'any 2007 l'equip de CuldeSac va guanyar el premi AD de Disseny, Interiorisme i Arquitectura.

El nou disseny web
En sintonia amb l'element gràfic que des d'ara serà la nostra senya d'identitat, el blau és el nou color corporatiu de lamalla.cat. L’elecció d’aquesta tonalitat reforça la imatge de rigor i seriositat que tradicionalment han caracteritzat aquest diari digital.

L'índex de les seccions i dels serveis del diari és ara més accessible, situat en línia vertical, per sota de la capçalera. La portada general i la de cadascuna de les seccions s'organitzen en tres columnes, el que permet una distribució més clara de les notícies i d'altres continguts.

La font tipogràfica dels nostres titulars i textos canvia. Es busca una lectura més fàcil i amable. Els titulars guanyen en cos i presència i el text guanya en llegibilitat.

La imatge i el vídeo prenen més pes a lamalla.cat. Les noticies s'il·lustren ara amb fotografies més grans. Ara resulta més fàcil també fer un recorregut visual per l'actualitat a través de les galeries de fotos i de vídeos.

Properes novetats
A la nova imatge amb la qual es presenta lamalla.cat avui s'afegiran altres novetats en les properes setmanes i mesos: més informació local, noves vies de participació dels internautes, nous blocaires... D'aquí a poques setmanes, amb l'arribada del mes d'octubre, el diari tornarà a reforçar la seva oferta d'informació de proximitat amb dos nous canals d'informació territorial, un dels quals serà en llengua aranesa.

La Internet catalana és avui dia molt rica en mitjans d'informació i de participació i aquest va ser un dels primers. Avui pràcticament totes les especialitzacions (temàtiques o territorials), totes les tendències, colors i matisos ideològics tenen algun o alguns referents digitals. En tot cas, la nostra obligació com a mitjà de servei públic és situar sempre el que és per damunt del que uns o altres voldrien que fos. A lamalla.cat el que li pertoca és informar sobre allò que passa i centrar-se molt especialment en les qüestions que afecten la ciutadania més de prop.

La Xarxa Audiovisual Local (XAL), entitat empresarial de la Diputació de Barcelona que gestiona lamalla.cat i la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) com a elements de suport a la comunicació local, posa a disposició de la societat catalana aquest diari digital renovat. Actualitzem el nostre compromís de servei a la comunitat, de credibilitat i de pluralitat i d'atenció preferent al món local i a les notícies de proximitat.

Benvinguts a lamalla.cat.

 

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa