Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Tota l’actualitat del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, a ‘Festival TV’

Sala de premsa


Amb un repàs diari a la cartellera, entrevistes a directors i actors, i reportatges

Tota l’actualitat del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, a ‘Festival TV’

A partir d’aquest dijous arriba a les televisions locals Festival TV, un programa d’onze capítols que diàriament acostarà tota l’actualitat del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que arrenca aquesta setmana a Sitges.
Produït per Canal Blau TV/Maricel TV, aquest espai de divulgació cinematogràfica repassarà, al llarg de 25 minuts, les pel·lícules que es projectin a les diferents seccions del certamen, amb reportatges sobre algunes de les cintes homenatjades en aquesta edició (El Resplandor o L’excorcista) o sobre activitats paral·leles al festival, com la Zombiewalk.

Tampoc hi faltaran les entrevistes a directors, actors i altres professionals del setè art congregats a Sitges. En aquest sentit, Festival TV dedicarà una atenció especial als realitzadors catalans que participin al certamen. Alguns dels noms propis d'aquest 2010 seran Guillem Morales, que presentarà el film inaugural Los ojos de Julia, o Christian Molina amb De mayor quiero ser soldado.

Durant 10 dies, tot el que passi a Sitges es podrà descobrir en aquest programa fet per a amants del fantàstic i del terror, i adreçat tant a incondicionals del gènere com al públic en general.

L’XTVL distribuirà el programa a totes les televisions adherides perquè l’emetin en l’horari que convinguin. Festival TV també es podrà veure per internet a la plataforma www.xiptv.cat/festivaltv.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa