Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Escenaris' celebra aquest dijous 500 programes amb una edició especial

Sala de premsa


Amb motiu de l'aniversari l'espai estrena nou web

'Escenaris' celebra aquest dijous 500 programes amb una edició especial

Escenaris, el programa sobre les arts escèniques a Catalunya produït per Canal Terrassa Vallès i distribuït a través de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), celebrarà aquest dijous els 500 programes en antena amb una edició especial de repàs a la seva trajectòria.

Des de l’any 2000, Escenaris s’ha consolidat com el programa de televisió més veterà dedicat al món del teatre, la música, la dansa i el circ del nostre país, amb un interès especial per les activitats que generen els teatres municipals. Presentat per Laura Contreras, l’espai, de periodicitat setmanal i amb una durada de 25 minuts, basa els seus continguts en entrevistes i reportatges d’actualitat.

Al llarg d’aquests deu anys, Escenaris ha enregistrat més de 1300 obres de teatre i entrevistat més de 400 actors. Així, s’ha fet ressò d’espectacles com Urtain, de la companyia Animalario; Hamlet, sota la direcció d’Oriol Broggi; La casa de Bernarda Alba, dirigida per Lluís Pasqual; Rock & Roll, dirigida per Àlex Rigola; Els nois d’Història, dirigida i protagonitzada per Josep Maria Pou; Boscos endins, de Dagoll Dagom; La forma de les coses, dirigida per Julio Manrique, i Don Giovanni, a càrrec dels Amics de l’Òpera de Sabadell, entre molts d’altres. També ha conversat amb nombrosos actors i actrius de l’escena catalana i espanyola, com Lluís Soler, Bruno Oro, Anabel Alonso, Santi Millán, Pep Cruz, Lloll Bertran, Sergi López, Fran Perea, María Galiana, i un llarg etcètera. Durant aquesta dècada, el programa també ha fet un seguiment constant de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, el Festival Temporada Alta de Girona o els Premis Butaca.

Edició especial amb una selecció del més destacat
Coincidint amb l’entrega número 500, aquest dijous el programa farà un repàs a la seva trajectòria des de tres punts de vista. En primer lloc, oferint als espectadors una selecció de les obres teatrals difoses durant aquest temps. En segon lloc, dedicant un apartat als actors i actrius entrevistats. I, finalment, mostrant l’evolució que ha experimentat Escenaris a nivell d’imatge i de l’equip professional que l’ha fet i el fa actualment possible, sense oblidar les anècdotes més curioses.

Emissió per TV i internet, a través d’un nou web
Escenaris s’emet tots els dijous a les 23.05 h per TV L’Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, VOTV Vallès Oriental Televisió, Canal Nord Figueres, Vallès Visió, Menorca TV i CLIP TV; i a les 00.05 h per TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, Televisió de Girona, Penedès TV i m1tv.

El programa també es pot veure per internet al web www.xtvl.tv/escenaris, que es renovarà completament coincidint amb el programa número 500. A banda de poder veure cada capítol sencer, la principal novetat que oferirà serà la possibilitat de visionar els reportatges i les entrevistes de forma específica. El web també serà un aparador per al sorteig d’entrades d’espectacles. Escenaris també es pot veure per internet a la plataforma www.xiptv.cat/escenaris. Finalment, el programa és present a la xarxes socials amb una pàgina pròpia a Facebook.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa