Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L'Infolocal reflexionarà sobre el paper de l’esport a les televisions de proximitat

Sala de premsa


La FUNDACC presentarà un estudi sobre els esports als canals locals

L'Infolocal reflexionarà sobre el paper de l’esport a les televisions de proximitat

El paper que juguen els esports en la idiosincràsia i el funcionament de les televisions de proximitat centrarà enguany el debat de l’Infolocal, el Fòrum d’Informació, Televisió Local i Internet que tindrà lloc aquest dimarts al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa. Així, durant la jornada, organitzada per la Xarxa Audiovisual Local i Canal Terrassa Vallès, el director general de la FUNDACC (Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura), Joan Sabaté, presentarà a les 10.30 h les conclusions de l’estudi Els esports i les televisions de proximitat que ha elaborat aquesta entitat. A les 11 h, la reflexió en aquest àmbit es completarà amb una taula rodona sota el títol Els esports con a signe d’identificació dels mitjans de proximitat, amb la participació de Dani Balaguer, cap d’Esports de l’XTVL; Josep M. Farràs, cap d’Esports de TV3; Carlos de Andrés, cap d’Esports de TVE Catalunya i director de Teledeporte; i Albert Setó, cap d’Esports de BTV.

La jornada també acollirà, a les 12 h, la presentació de xip/tv, la televisió a la carta per internet que la XAL posa a disposició dels canals adherits, i de fesmalla, la xarxa social de proximitat impulsada pel diari digital lamalla.cat. Dídac Boza, director d'aquest mitjà, i Marta Rosell, coordinadora d'Interactius de la XAL, explicaran les característiques d'ambdues eines.

Finalment, com cada any, l'Infolocal servirà perquè els directors i els caps d'Informatius de les televisions adherides de l'XTVL duguin a terme una anàlisi de la feina del dia a dia amb els responsables de la Xarxa.

L’Infolocal s’inaugurarà a les 10 h amb les intervencions de Miquel Bonastre, gerent del Consorci de Comunicació Local; Josep Mayoral, diputat provincial de la Diputació de Barcelona; Carles Mundó, secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya; i Jordi Ballart, regidor de Presidència, Imatge i Comunicació de l’Ajuntament de Terrassa.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa