Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > xip/tv fa realitat Hèm TV, el nou canal de TV per internet de la Vall d'Aran

Sala de premsa


Impulsat pel Consell General de la Vall d'Aran, és el primer mitjà audiovisual que complirà la llei de l'aranès

xip/tv fa realitat Hèm TV, el nou canal de TV per internet de la Vall d'Aran

xip/tv, la plataforma de televisió local per internet de la Xarxa Audiovisual Local, allotja des d’aquest divendres Hèm TV (http://hemtv.xiptv.cat/), el nou canal IP impulsat pel Consell General de la Vall d’Aran. Es tracta del primer mitjà audiovisual que complirà la recentment aprovada llei de l’aranès, que busca fomentar l’ús social d’aquesta llengua amb la creació d’una oferta audiovisual pròpia a la Vall d’Aran. Les característiques d’Hèm TV s’han presentat aquest divendres a Viella, en el marc d’un acte on també s’ha formalitzat l’adhesió del Consell General de la Vall d’Aran a la Xarxa Audiovisual Local. Gràcies a aquest conveni, el nou canal s’incorpora a xip/tv i passa també a disposar dels continguts de lliure emissió que la XAL proporciona a les entitats adherides.

La signatura d’aquest acord ha anat a càrrec de Marc Melillas, director general de la XAL, i de Francesc Boya, síndic d’Aran. Melillas s’ha referit a xip/tv com una "aposta televisiva interessant per a demarcacions petites com la Vall d’Aran" i ha remarcat "el compromís de la XAL amb l’aranès". De la seva banda, Boya ha agraït "la participació i complicitat de la XAL a l’hora de fer possible que les llars araneses tinguin accés de manera immediata a Hèm TV" i ha qualificat el projecte de "referent i esperança per a llengües i cultures minoritàries".

xip/tv, una plataforma en creixent demanda
Amb Hèm TV, són 12 els canals locals allotjats a xip/tv. La resta són Canal Blau - Maricel TV (Garraf), TAC 12 (Camp de Tarragona), m1tv (Maresme), TV Badalona, TV Costa Brava, Canal Camp (La Selva del Camp), Olot TV, Ràdio i Televisió d’Andorra, El 9 TV, TV L'Hospitalet i Despí TV (Sant Joan Despí). A banda dels canals locals, la plataforma posa a disposició dels usuaris tres canals temàtics: un d'infantil, un d'esports i un tercer de cultura i nous formats.

La plataforma està assolint una molt bona acceptació entre l’audiència. Així, durant aquest mes octubre ha arribat als 90.000 vídeos vistos, un increment del 40% respecte el mes de setembre.

Isabel Pérez Vera

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa