Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Ampli dispositiu informatiu de l’XTVL i lamalla.cat amb motiu del 28-N

Sala de premsa


Edició especial de ‘Banda sonora’ a la Xarxa amb entrevistes de perfil personal als candidats

Ampli dispositiu informatiu de l’XTVL i lamalla.cat amb motiu del 28-N

La Xarxa de Televisions Locals i el diari digital lamalla.cat oferiran una àmplia cobertura informativa tant de la campanya com de la jornada electoral amb motiu dels comicis al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre.

Els candidats a la Generalitat expliquen la ‘Banda Sonora’ de la seva vida
Durant els 15 dies de campanya, la Xarxa emetrà una programació especial que comprendrà, d’una banda, una sèrie d’entrevistes de perfil personal als candidats a la Generalitat i, de l’altra, el seguiment informatiu dels actes electorals.

Així, en coproducció amb BTV, la Xarxa distribuirà una sèrie especial del programa Banda Sonora dedicada a cadascun dels candidats a la Generalitat, en la qual explicaran quines són les cançons que han marcat les seves vides i quins records personals els suggereixen. A través d’una llarga entrevista, íntima i càlida, els espectadors coneixeran els moments vitals i els ambients en què s’emmarquen cadascuna de les cançons triades per Artur Mas, José Montilla, Joan Puigcercós, Alicia Sánchez-Camacho, Joan Herrera i Albert Rivera.

Els continguts de la sèrie es posaran a disposició de les televisions adherides entre els dies 18 i 26 de novembre. L’ordre d’emissió seguirà el de menor a major representació obtinguda pels partits en les últimes eleccions autonòmiques:

Dijous 18 de novembre: Albert Rivera (Ciutadans)

Divendres 19 de novembre: Joan Herrera (ICV – EuiA)

Dilluns 22 de novembre: Alícia Sánchez Camacho (PPC)

Dimarts 23 de novembre: Joan Puigcercós (ERC)

Dijous 25 de novembre: José Montilla (PSC)

Divendres 26 de novembre: Artur Mas (CiU)

Aquestes entrevistes també es podran veure a través de portal de vídeo de lamalla.cat, lamalla.tv.

Pel que fa a la cobertura de la campanya, l’XTVL seguirà diàriament, també en col·laboració amb BTV, els actes electorals organitzats per les sis formacions amb representació parlamentària. Sis equips, doncs, formats per periodistes de la Xarxa i BTV, seran els encarregats d’elaborar la informació electoral.

Programa especial amb motiu del 28-N a l’XTVL
Tota l’actualitat de la jornada electoral quedarà recollida a l’informatiu Al dia cap de setmana i també es difondrà a les televisions a través del servei de notícies XN. I, en el punt e la mitjanit, s’emetrà un programa especial de 30 minuts amb els resultats electorals i les valoracions de les formacions polítiques, que també es podrà veure en directe per lamalla.tv.

Àmplia cobertura de lamalla.cat durant la campanya
lamalla.cat
cobrirà l’activitat dels sis partits polítics amb representació parlamentària a través de sis corresponsals de campanya. A més de les seves cròniques informatives, el diari digital publicarà cada dia reportatges temàtics sobre les propostes electorals de cadascuna de les formacions en matèria econòmica, social, institucional, cultural, territorial, etcètera.

La informació electoral inclourà una secció amb el perfil de les persones que no figuren als primers llocs  de les llistes electorals però que també són candidats. I també un altre apartat amb les impressions d’algun dels periodistes dels diversos mitjans catalans encarregats de seguir la campanya, entre ells l’XTVL i COMRàdio. Aquests “corresponsals de campanya” ajudaran el lector a fer-se una idea de l'ambient que es viu durant la campanya, com són els desplaçaments, els contactes directes i informals amb els candidats, les anècdotes, etcètera.

Finalment, durant les dues setmanes de campanya, el diari digital plantejarà cada matí, a través de Twitter, la mateixa pregunta als sis candidats i, a la tarda, s’oferirà la resposta que hagi donat cadascun d’ells o la seva formació.

Minut a minut de la jornada electoral
Des de les nou del matí, coincidint amb l'obertura dels col·legis electorals, lamalla.cat oferirà informació contínua sobre el desenvolupament de la jornada. Al llarg del matí i de la tarda s'aniran recollint els detalls sobre l'obertura dels centres de votació, la votació dels principals dirigents polítics i institucionals del país, les dades de participació, etcètera. A més a més, lamalla.cat i el seu portal de vídeo lamalla.tv oferiran en directe les compareixences de membres del Govern de la Generalitat per informar sobre el desenvolupament de la jornada electoral i les dades de participació.

 

A partir de les vuit del vespre, el diari digital reforçarà el seu seguiment minut a minut incloent els resultats dels sondejos a peu d'urna que hagin encarregat els diferents mitjans informatius i les impressions i declaracions que es produeixin a les seus dels diferents partits polítics.

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa