Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L'XTVL emetrà els tallers dels alumnes de l'Institut del Teatre

Sala de premsa


L'<b>XTVL</b> emetrà els tallers dels alumnes de l'Institut del Teatre

D'equerra a dreta, el director general de l'ACL, Francesc Triola; el president delegat de l'Institut del Teatre, Mario Sanz; i el director general de la XAL, Marc Melillas, durant la signatura del conveni de col·laboració entre les tres parts.

Altres notícies

Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

També s'estudia la creació d'un canal de l'Institut a xip/tv, la plataforma de televisió per Internet de la XAL

L'XTVL emetrà els tallers dels alumnes de l'Institut del Teatre

La Xarxa de Televisions Locals emetrà els tallers dels alumnes de les diverses escoles de l’Institut del Teatre en la seva programació. Així ho recull el conveni de col·laboració signat aquest dijous entre la XAL i l’Institut, que també preveu la possibilitat de crear un canal propi d’aquest centre de formació i difusió de les arts escèniques a xip/tv, la plataforma de televisió per internet de la XAL. Aquest canal permetria a l’Institut oferir en obert els seus continguts audiovisuals al públic en general i de forma restringida als membres de la seva comunitat acadèmica.

Amb aquest acord, on també hi ha pres part l’Agència de Comunicació Local, responsable de la programació de COMRàdio, les tres parts compartiran els seus espais per a la realització de continguts. D’aquesta manera la XAL i l’ACL cediran a l’Institut els seus estudis i platós, i el centre posarà a disposició les seves aules i espais escènics.

Suport per a la digitalització del fons documental de l’Institut

Finalment, la XAL i l’ACL col·laboraran en el desenvolupament d’un projecte de preservació i catalogació en format digital dels fons museístic del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut.

L’acord l’han signat aquest dijous el director general de la XAL, Marc Melillas; de l’ACL, Francesc Triola; i el president delegat de l’Institut del Teatre, Mario Sanz. Sanz ha destacat que l’acord "permet obrir encara més el gran potencial artístic que té l’Institut del Teatre", mentre que Melillas i Triola han subratllat l’oportunitat del conveni perquè permet "aprofitar recursos a favor de la ciutadania" i "augmentar el coneixement que aquesta té respecte el que fem".

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa