Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > petitaxarxa.cat estrena l'especial de la Castanyada

Sala de premsa


L'especial interactiu, divulgatiu i lúdic està dirigit a nens d'entre 3 i 10 anys

petitaxarxa.cat estrena l'especial de la Castanyada

Amb motiu de la Castanyada, petitaxarxa.cat, el portal infantil produït per lamalla.cat i la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), han elaborat un especial interactiu per a nens i nenes d'entre 3 i 10 anys. En aquest espai divulgatiu i, alhora, lúdic trobareu tota la informació referent a aquesta festivitat.

Entre els elements que trobareu destaquen l'explicació del per què de totes les tradicions i celebracions que es fan durant aquestes dates, una enquesta, jocs i contes relacionats amb la Castanyada, una agenda d'actes que reuneix la informació dels actes que es fan arreu de Catalunya i un bloc que permet la interacció amb els lectors i lectores de l'especial.

Cal destacar que el bloc s'anirà alimentant aquests propers dies amb les aportacions de contes, fotos, dibuixos, receptes i vídeos que ens enviïn els lectors i lectores de la pàgina. Al final de cada setmana sortejarem entre tots els participants entrades per a l'espectacle Papanotes (del Cicle de Teatre Familiar al Poliorama), per als dies 26 d'octubre i 2 de novembre.

Aquest especial el trobareu a www.petitaxarxa.cat.

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa