Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El món a les mans guanya el III Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual

Sala de premsa


<i>El món a les mans</i> guanya el III Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual

D’esquerra a dreta Pere Gibert Director de Continguts Culturals i d'Entreteniment de la XTVL, Teresa Llorens, coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, i Ramon Font president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya

Més informació

Web del programa El món a les mans

Altres notícies

Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

El món a les mans guanya el III Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual

El programa de televisió El món a les mans, una mini sèrie documental produïda per l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), ha rebut el III Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual, en la categoria de televisió, concedit per la Mesa per a la Diversitat (MDA) del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Estrenat el 4 d’octubre passat, el programa El món a les mans és una mini sèrie documental de 13 capítols de la productora, Produccions Mínimes, que projecta una mirada sobre el fet migratori des de la perspectiva dels infants. Uns infants fills de famílies immigrants, de diferents orígens. Així, els i les protagonistes del programa són 13 nens i nenes d’entre 9 i 12 anys, descendents de pares i mares immigrants residents a la província de Barcelona.

El lliurament dels premis ha tingut lloc aquesta tarda a Barcelona, a l’auditori del CAC, en el marc de les III Jornades de la Mesa per a la Diversitat, centrades en “La immigració en l’agenda política i els mitjans de comunicació”.

La Mesa per a la Diversitat convoca cada any els Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual, que s’atorguen als programes, produccions o iniciatives audiovisuals que reflecteixen millor la diversitat cultural de la nostra societat.

En l’acte de lliurament dels premis d’enguany, la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens, ha destacat la importància de la presència als mitjans de comunicació de programes com aquest, “que constitueixen una eina de sensibilització per fomentar la convivència, el respecte i la cohesió social als municipis”.  El director de  Continguts Culturals i d'Entreteniment de la XTVL, Pere Gibert ha explicat que “aquesta sèrie defineix la voluntat de servei d’un mitjà com la Xarxa  que aposta  per projectes que conjuguen molt bé la divulgació i els continguts de qualitat amb l'entreteniment, la creativitat i els formats originals".

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa