Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat estrena l'especial Nadal 2010 ambientat en la Fira de Santa Llúcia

Sala de premsa


Jocs, premis i caganers famosos.

lamalla.cat estrena l'especial Nadal 2010 ambientat en la Fira de Santa Llúcia

lamalla.cat ha estrenat el seu portal de Nadal (http://nadal.lamalla.cat), una representació virtual de les fires de Nadal que, com la Fira de Santa Llúcia de Barcelona, omplen espais a pobles i ciutats de Catalunya. En l'especial de Nadal d'enguany, petits i grans poden optar a guanyar regals participant en jocs i concursos. El portal permet felicitar les festes amb postals virtuals i compartir opinions i suggeriments. S'hi inclouen continguts divulgatius i jocs sobre les tradicions, la gastronomia i l’univers audiovisual -música, cinema i televisió- propis de Nadal. Tot plegat a partir d’un passejada virtual entre diferents parades, un quiosc, una xurreria, cavallets infantils i altres elements d’animació.

Personatges famosos convertits en caganers

Un dels elements centrals del portal és un pessebre de caganers protagonitzat per personatges de la vida pública que han estat notícia aquest 2010: des dels candidats a les passades eleccions al Parlament (Artur Mas, José Montilla, Alícia Sánchez-Camacho, Joan Herrera, Joan Puigcercós, Joan Laporta i Albert Rivera), passant pel president del Barça, Sandro Rosell, el seu entrenador, Pep Guardiola, i un dels seus jugadors més destacats, Xavi Hernández. Tampoc hi falten el papa Benet XVI, l’escriptor Mario Vargas Llosa o la mediàtica parella formada pel futbolista Iker Casillas i la presentadora Sara Carbonero. Els internautes podran divertir-se veient cantar una nadala a aquest elenc de famosos i enviar-la com a postal sonora per felicitar les festes a amics i familiars.

Postals nadalenques en realitat augmentada

Però si el que es vol és sorprendre amb una postal original, el portal permet com a novetat d’enguany enviar postals personalitzades en realitat augmentada. Així, els internautes poden triar entre 6 elements característics de Nadal i enviar-los per correu als seus amics. Els receptors reben un codi QR al seu correu que, imprimint-lo i posant-lo davant d'una webcam, els sorprendrà gratament.

Jocs i concursos amb opció a premi

Un altre dels atractius del portal són els jocs i concursos, la participació en els quals obre la porta al sorteig d’interessants regals. Un dels jocs és el que proposa fesmalla, la nova xarxa social de proximitat impulsada per lamalla.cat. Tots els usuaris que s’hi registrin i segueixin les instruccions proposades optaran al sorteig d’un lot de la torroneria Sirvent Escorial. També hi ha la possibilitat de guanyar un lot de jocs d’Educa Borràs responent un qüestionari sobre llegendes, històries, costums i altres aspectes relacionats amb el Nadal. Per als més menuts el portal també ofereix jocs infantils, també vinculats al sorteig de premis.

 Nadal: a favor o en contra? L’especial també vol ser un espai on els internautes puguin expressar i compartir les seves opinions sobre Nadal, ja sigui a través de l’Antinadal, un espai per als qui detesten aquesta tradició, com d’una bústia virtual on els usuaris poden fer públics els seus millors desitjos a través d’una carta als Reis. En ambdós casos els missatges es poden compartir a través del Twitter o per mitjà d’una foto, un vídeo o un text.

Música, cinema i televisió inspirada en aquestes festes

Finalment, el web fa un repàs a la música, el cinema i la televisió de temàtica nadalenca. En el terreny musical, els internautes podran escoltar i compartir una llista de cançons nadalenques de l’Spotify i, en el televisiu, repassar alguns dels millors vídeos de Youtube inspirats en aquestes festes. Pel que fa al cinema, l’especial permet veure els tràilers de les estrenes nadalenques d’aquesta temporada o repassar els clàssics de tots els temps, com l’inevitable Que bonic és viure, de Frank Capra.

Pere Sanz

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa