Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La XAL i l’Ajuntament de Sant Joan Despí fan realitat Despi.tv, la televisió local per internet del municipi

Sala de premsa


Primer ajuntament català adherit a la xip/tv

La XAL i l’Ajuntament de Sant Joan Despí fan realitat Despi.tv, la televisió local per internet del municipi

L’Alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda i director general de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Marc Melillas, ha signat aquest matí l’adhesió de l’ Ajuntament al xip/tv, la plataforma de distribució per internet de continguts audiovisuals sota demanda. L’acord ha permès la posada en funcionament de despi.tv , una finestra audiovisual oberta a l’activitat social del municipi.

El nou canal que anirà incrementant la seva oferta de vídeos i programes, posarà imatges als principals esdeveniments socials de la ciutat. Despí.tv s’estructura en diferents programes: inicialment, Despí Notícies amb l’actualitat municipal, Ciutat Modernista amb la difusió del patrimoni i La Ciutat que m’estimo amb la promoció de Sant Joan Despí. Despi.tv, que des de la seva aparició ja compta amb més de 6.000 vídeos vistos, buscarà dinamitzar la vida social, cultural, econòmica i esportiva del municipi. Precisament durant aquestes dates de Nadal, el nou canal IP ha posat en marxa un programa que segueix les activitats específiques de la ciutat.

 xip/tv, una plataforma en creixent demanda

Amb Despí.tv, són 15 els canals locals allotjats a xip/tv. La resta són Canal Blau – Maricel TV (Garraf), TAC 12 (Camp de Tarragona), m1tv (Maresme), TV Badalona, TV Costa Brava, Canal Camp (La Selva del Camp), Olot TV, Ràdio i Televisió d’Andorra, El 9 TV, TV L'Hospitalet, Televisió del Ripollès i Lleida Televisió, Esplugues TV i Hèm TV (Vall d’Aran). A banda dels canals locals, la plataforma posa a disposició dels usuaris tres canals temàtics: un d'infantil, un d'esports i un tercer de cultura i nous formats. La plataforma està assolint una molt bona acceptació entre l’audiència. Així, durant el mes de novembre ha arribat pràcticament als 104.000 vídeos vistos, un increment de més del 10% respecte el mes anterior.

Pere Sanz

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa