Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL fa una aposta pels continguts familiars

Sala de premsa


Informació, divulgació i entreteniment a la nova temporada a partir del 10 de gener

L’XTVL fa una aposta pels continguts familiars

La Xarxa de Televisions Locals arrenca el 2011 amb una aposta decidida pels continguts familiars, que són els nous protagonistes de les tardes de dilluns a divendres. Després d’anys d’oferir en aquesta franja programes infantils d’animació de factura catalana, l’XTVL obre una nova línia basada en produccions d’interès no només per a la mainada, sinó també per als seus pares i mares.

La facilitació d’eines i recursos educatius, el coneixement del medi natural, la sensibilització envers els animals o la realització d’activitats culturals figuren entre els objectius de les estrenes que es podran veure a partir del 10 de gener als canals locals. Amb aquest segell familiar, la Xarxa crea una oferta de continguts pròpia i diferenciada de la d’altres operadors, a la vegada que estreny el seu compromís amb la televisió de qualitat i de servei públic.

Sis produccions conformen la nova franja familiar

Aquesta nova franja de mitja hora s’emet de les set a dos quarts de vuit del vespre.Els dilluns, Criatures, estrenada amb gran èxit aquesta tardor, engega la segona temporada aportant, sempre amb un to optimista i divertit, més eines útils per a la criança dels fills, que se sumaran al testimoni de pares i mares immersos en aquest procés. Coproduït per l’XTVL i les productores Alguna Pregunta i Sommedia, Criatures s’inspira en el portal sobre el món de l’educació i els infants www.criatures.cat.

La sèrie Aventures, coproduïda per l’XTVL i VOTV, proposa cada dimarts reportatges narrats per un nen que entrellacen els esports d’aventura amb l’argument de les grans novel·les clàssiques.

Els dimecres és el torn de Peluts, un programa de la Xarxa i m1tv amb la col·laboració de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), que acosta als espectadors la problemàtica de l’abandonament d’animals, així com la tasca de les protectores promovent-ne l’adopció i fomentant-ne una tinença responsable.

Els dijous arriben farcits de propostes culturals i de lleure per a les famílies amb nens. És a través de Family Travel, una coproducció de l’XTVL i Benecé que proposa un viatge per l’univers fascinant i ampli de famílies amb nens i nenes de fins a 12 anys amb gust per la cultura i sensibilitat artística. El programa combina reportatges i curtmetratges d’animació únics.

Finalment, els divendres s’emeten dues sèries que comparteixen un mateix objectiu: recórrer el territori. D’una banda, Furgoaddictes, un programa de la Xarxa i Mmviatges que s’endinsa en la cultura viatgera que han posat de moda les furgonetes tipus càmper, equipades per ser utilitzades com a habitatges. En companyia d’aficionats a aquesta original forma de fer turisme, cada capítol recomana indrets de Catalunya per viatjar en furgoneta. L’altra sèrie és Carreteres secundàries, que suma la tercera temporada en antena proposant noves rutes per fer en bicicleta. Signat per la Xarxa i La Quimera i presentat per Rafael Vallbona, aquest espai torna amb noves visites a pobles, ciutats i paratges del país, sempre en companyia de personatges populars que hi mantenen alguna vinculació.

Economia i salut a les nits

La programació d’hivern també depara novetats en la franja nocturna d’emissió en cadena, que passa a ser de mitja hora. Dos àmbits de gran interès social, com l’economia i la salut, centren les principals estrenes. Així, els dilluns, Crèdit, un nou programa coproduït per l’XTVL i el grup tvlocal.cat, aporta les claus per entendre la situació econòmica actual, així com idees i recursos per millorar l’economia domèstica. I els dimecres s’emet Batega, de la Xarxa i TV L’Hospitalet, que explica de forma planera temes relacionats amb la salut i la medicina. Per mitjà d’entrevistes i reportatges, diferents professionals donen resposta a les qüestions plantejades pels espectadors, als quals també s’ofereixen consells per a un millor benestar.

Miralls de dones a les nits del divendres

Els divendres a la nit, el contenidor Civilis, dedicat a temes relacionats amb la societat i la ciutadania, estrena dues noves sèries. Miralls de dones retrata dones actuals que destaquen en algun àmbit professional i que s’emmirallen en una o més dones del passat que també van excel·lir en el mateix camp. Aquesta producció, a càrrec de l’XTVL i JpProduccions amb el suport de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, mostra, en definitiva, la contribució de la dona en tots els escenaris de la nostra societat. Entre les dones que participen a la sèrie hi ha l’actriu Rosa Novell, que evoca la figura de Margarita Xirgu, o la política Carme Chacon, que rememora el llegat de Federica Montseny.

L’altra sèrie és La fragilitat del temps, un projecte de la Xarxa i De Tot Arreu Produccions que mostra com la percepció personal del temps varia en cada etapa de la vida. La cultura 2.0 i les arts escèniques segueixen tenint presència a la graella nocturna a través, respectivament, de La Malla Tendències, que s’emet els dimarts, i Escenaris, que ho fa els dijous. Una altre novetat de la programació de la nova temporada és Fanzivid Cartellera, quinze minuts de repassada a les estrenes cinematogràfiques i a l’actualitat del cinema fet a Catalunya. Aquest espai s’emetrà els dissabtes a dos quarts d’onze de la nit, just abans de L’altra pantalla, que comença la tercera temporada d’emissions, fruit de l’acord entre la XAL i Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC).

També el 2011 s’ha incorporat a l’oferta de lliure emissió el programa Gaudeix la Festa, un espai divulgatiu de les festes populars i tradicionals més importants del calendari festiu català. Aquest programa és una coproducció de l’XTVL, Canal Blau/Maricel TV i TAC 12.

Pere Sanz

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa