Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Banda Sonora', ha guanyat el premi zapping 2011 al millor divulgatiu cultural de la televisió local

Sala de premsa


L'especial Banda Sonora dels candidats ha estat coproduït per BTV i la Xarxa de Televisions Locals

'Banda Sonora', ha guanyat el premi zapping 2011 al millor divulgatiu cultural de la televisió local

'L’edició especial del Banda Sonora per a les eleccions al Parlament de Catalunya, el Banda Sonora dels candidats, ha sigut guardonat en la XVI edició dels Premis Zàpping que organitza Telespectadors Associats de Catalunya (TAC), en la categoria de televisió local com el millor divulgatiu cultural. Aquesta sèrie de programes especials realitzats per La Quimera han estat coproduïts per BTV i la Xarxa de Televisions Locals.

El Banda Sonora dels candidats són sis programes especials dedicats a cadascun dels aspirants a presidir la Generalitat de Catalunya el novembre de 2010: Artur Mas (CiU), José Montilla (PSC), Alicia Sánchez-Camacho (PPC), Joan Puigcercós (ERC), Joan Herrera (ICV-EUiA) i Albert Rivera (C’s). El Banda Sonora dels candidats consistia en fer un recorregut per la música que ha marcat les seves vides a través d’una llarga entrevista on coneixíem els moments vitals i els ambients en què s’emmarcaven cadascuna de les cançons triades pels candidats.

Els XVI premis Zapping van ser entregats el 17 de febrer en un acte al Palau de Congressos de Catalunya. Els altres finalistes en la categoría al millor divulgatiu cultural de la televisió local han estat els programes I...per què? (d'Olot Televisió) i Carrers (de l'XTVL) . Els Premis Zàpping tenen per voluntat fer un reconeixement a la qualitat televisiva per sobre dels índexs d'audiència.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa