Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La sèrie 'Tu mateix' emesa dins el projecte DO de l'XTVL seleccionada a l'INPUT 2011

Sala de premsa


La sèrie 'Tu mateix' emesa dins el projecte DO de l'XTVL seleccionada a l'INPUT 2011

La sèrie "Tu mateix”, emesa dins el programa Denominació d’Origen (DO) de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), ha estat seleccionada per a la projecció dins la conferència sobre televisió pública de qualitat INPUT 2011". El certamen internacional INPUT (acrònim de International Public Television) és l’únic esdeveniment internacional que se centra específicament en la projecció i debat de programes innovadors i de qualitat produïts per televisions públiques de tot el món. L'edició d'aquest aquest any es celebra a Seül (Corea del Sud) entre el 9 i el 12 de Maig de 2011.

La sèrie “Tu mateix” és un projecte de nou format de 7 capítols de 12 minuts cadascun coproduït entre la Xarxa Audiovisual Local i els realitzadors Pau Ortiz i Sergio Roldan. Es va difondre a través de la Xarxa de Televisions Locals, dins del programa DO, durant la temporada de primavera de 2010. “Tu mateix” és una aposta minimalista, que experimenta amb el llenguatge audiovisual, per parlar de la família. Els autors del projecte defineixen la sèrie d’aquesta manera:
“La família és per sempre. Pot ser una font de problemes, frustracions, pors i prejudicis però moltes vegades també es converteix en l’últim espai de seguretat quan es presenten moments difícils. Què és el que esperem de la nostra família? En quina mesura la culpem dels nostres defectes? Fins a quin punt arrosseguem els seus somnis sense saber-ho?

L’XTVL ja va participar a l’edició de l'INPUT de l’any 2007 que va tenir lloc a Lugano (Suïssa), a través de “Paraules al Vent”, de la productora Yomeloguiso, un projecte emès també dins de la reserva de nous creadors del programa DO.

L' edició de l'INPUT 2011 també projectarà aquest any les sèries “Polseres vermelles”, de Televisió de Catalunya (TVC), i “Un dia en el Bulli”, de Televisió Espanyola (TVE).

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa