Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 17 de gener de 2021

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Els reptes i oportunitats del sector audiovisual a Internet, eix central de la nova edició del TECNOLOCAL

Sala de premsa


La III edició del TECNOLOCAL es farà el proper 6 d'abril al Tecnocampus de Mataró

Els reptes i oportunitats del sector audiovisual a Internet, eix central de la nova edició del TECNOLOCAL

La III edició del TECNOLOCAL, el fòrum de reflexió sobre les noves tecnologies, els nous formats i la creativitat de proximitat de la Xarxa Audiovisual Local analitzarà els reptes i oportunitats de l'audiovisual a Internet. L'edició d'enguany del TECNOLOCAL organitzat per la Xarxa de Televisions Locals, lamalla.cat i m1tv se celebrarà el proper dimecres 6 d'abril al Tecnocampus de Mataró. El fòrum s'adreça als treballadors i tècnics de més de 100 mitjans que formen part de la XAL i als d'altres empreses interessades del sector audiovisual.

En les diferents sessions de la jornada d'una manera teòrico-pràctica s’abordaran les sinergies existents entre el mon audiovisual i les noves possibilitats de projecció i distribució dels continguts a internet. La primera sessió anirà a càrrec del conseller delegat d'InOutTV, Eudald Domènech, que parlarà sobre la televisió connectada. A la segona sessió el director de lamalla.cat, Dídac Boza, presentarà els resultats de l' experiència d'un any del xip/tv. Finalment el consultor d'estratègies digitals, Oriol Ibars, reflexionarà a la conferència Existeix un model audiovisual a Internet? sobre els possibles models de negoci i el rol que desenvolupen els generadors i gestors de continguts audiovisuals. El fòrum clourà al voltant de les 13.30 amb l’exposició de les conclusions sobre la jornada i una visita a les futures instal·lacions d'm1tv.

Podeu trobar més informació al web www.tecnolocal.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa