Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La divulgació i l'entreteniment eixos de la nova temporada de primavera de l'XTVL

Sala de premsa


La nova temporada arrenca l'11 d'abril

La divulgació i l'entreteniment eixos de la nova temporada de primavera de l'XTVL

El proper dilluns 11 d’abril la Xarxa de Televisions Locals estrena la temporada de primavera amb nous programes que aposten per la divulgació i l'entreteniment i noves temporades de programes ja consolidats a la programació de l'XTVL. Les novetats es concentren en la franja de programació de tarda. Dins d’aquesta, una de les estrenes destacades és Temps al Temps, el nou concurs de les tardes de dimarts coproduït entre l’XTVL i VOTV i realitzat per la productora Batabat. El concurs presentat per Rafel Faixedes i Carles Xuriguera, exmembres de la companyia Teatre de Guerrilla, pretén apropar el món de la meteorologia als teleespectadors, a través de les preguntes i les proves efectuades als concursants. Una altra novetat d’entreteniment és Fins diumenge, un nou programa de l'XTVL i la productora Dulce Formentera que recorre tota la geografia catalana per oferir diferents propostes pels caps de setmana. L’espai combina divulgació i humor i s’apropa a la gent que participa en un munt d’activitats.

D’altra banda a la franja de nit destaca el retorn del programa Famílies i escola. Aquest espai produït entre Canal Terrassa Vallès, XTVL, l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i la FAPAES enceta la seva tercera temporada amb nous continguts vinculats al món educatiu. També tornen el proper mes de maig a la programació de l’XTVL les noves  temporades de Muntanyes d'Aventura de TN Produccions i Va de Castells de Penedès TV.
Nous programes divulgatius

La graella de primavera incorpora dues propostes de divulgació d'Andorra TV: Megawatt, un programa divulgatiu dedicat al món de l'energia i Fes-ho tu, un espai amb informació i solucions pràctiques sobre els que ens afecta a la nostra vida quotidiana com ara la salut, la bellesa, l'esport i la relaxació.

També s'ha incorporat a la graella de primavera el programa presentat per Joan Bosch Què li ve de gust?, una producció del 9TV de Vic que es va estrenar el passat 4 d'abril, on coneixerem la faceta més desconeguda de personatges de la societat catalana que trien i donen les seves opinions sobre notícies d'actualitat.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa