Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L'XTVL estrena Els convidats, la primera sèrie interactiva catalana

Sala de premsa


www.elsconvidatslaserie.com ha estrenat avui dijous l'interactiu

L'XTVL estrena Els convidats, la primera sèrie interactiva catalana

La sèrie interactiva “Els Convidats” s'estrena a Internet aquest dimecres 28 d'abril a www.elsconvidatslaserie.com. Coproduïda entre l'XTVL i Atzucac Films, "Els Convidats" és la primera sèrie de ficció interactiva produïda a Catalunya, on s'involucren diverses plataformes amb el repte d'apostar per la innovació i per una nova manera de veure la televisió. El disseny de la part interactiva de “Els Convidats” s’ha fet des de la productora Atzucat Films i el desenvolupament s’ha realitzat des de la Factoria d'Interactius de la Xarxa Audiovisual Local.

La nova sèrie, protagonitzada per Nacho Loriente (“La Mari”, “Pelotas”) i Alba Yañez (premi doble Butaca 2010 pel seu monòleg "Bob" i la interpretació a la sèrie "Tan sols") és un projecte de nou format de 13 capítols de 10 minuts de durada que es podrà veure dins del programa DO Denominació d’Origen, de la Xarxa de Televisions Locals a partir del diumenge 1 de maig.

“Els convidats” narra la història de Cristian Regat (Nacho Loriente) que veurà com li canvia la vida quan la seva tieta Agatha li deixa un hotel, el Mustang II amb la única condició que ha de passar una nit amb ell. El que semblava un somni es transforma en la nit més terrorífica de la seva vida. Durant aquesta nit, en Cristian haurà d’enfrontar-se a les pors, fantasmes, mòmies i altres amenaces, sempre dins l'hotel que sembla encantat i en companyia de la seva parella, la Marina (Alba Yañez).

A la sèrie, l'espectador pot participar d'una manera molt activa vivint l'experiència de ser un convidat a l'hotel Mustang II. Per això haurà de registrar-se a la pàgina web de la sèrie “Els convidats”. Si es troba la pista i el document que amaga cada capítol es podrà accedir a nous continguts interactius com jocs diferents proposats cada setmana o altres extres especials (tenir la possibilitat de veure un capítol des d'un altre punt de vista o conèixer els comentaris del director). La sèrie també té els seus propis espais tant a Facebook com a Twitter on els seguidors poden conversar amb els protagonistes de la sèrie (@cristianregat i @marinaplou).

Tots els espectadors que demostrin ser els millors convidats i que acabin tot l’interactiu podran guanyar una nit a l’Hotel W de Barcelona.

Administrador

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa