Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Denominació d'Origen arriba a la pantalla gran

Sala de premsa


Una selecció de projectes de les temporades 2010 i 2011 de DO es podran veure als Cinemes Girona de Barcelona

Denominació d'Origen arriba a la pantalla gran

Els Cinemes Girona de Barcelona i la Xarxa Audiovisual Local han organitzat conjuntament un cicle de projeccions de projectes emesos al programa Denominació d’Origen (DO) de les temporades 2010 i 2011. A partir del 17 de maig es podran veure al cinema en pantalla gran per primera vegada una selecció de nous formats coproduïts per l'XTVL i productores independents catalanes. Durant els mesos de maig, juny i juliol, cada dues setmanes es farà una sessió de DO oberta a tot el públic amb accés lliure.

El calendari de projeccions és el següent:

17 de maig:
Tu mateix dels realitzadors Pau Ortiz i Sergio Roldán és una reflexió molt madura, impactant i alhora minimalista sobre la importància de la família. Aquest mèrit ha estat reconegut per l’INPUT, l’únic esdeveniment internacional que se centra en projectes innovadors de les televisions públiques, i que aquest any s'organitza a Seül.

31 de maig
Tramaran anar a Mart produïda per Atzucac Films és una sèrie de ficció que relata la història de la Mònica i el Pol. La Mònica i el Pol s’han creuat sis vegades sense saber-ho, s’han sentit les veus sense saber-ho i, fins i tot, s’han tocat sense saber-ho. Però mai no s’han mirat als ulls.

7 de juny
Vie és una sèrie protagonitzada per muppets que se situa al 2012, any en el que les institucions catalanes llancen a l’espai la nau Ramon Llull II. La seva missió és trobar formes de vida catalanes a l’espai i difondre l’ús del català per tota la galàxia. La producció correspon a Crampton.

21 de juny
Projecte Oracle de la productora Camille Zonca és una sèrie de ficció situada en un futur no tan llunyà on l’Oracle, una misteriosa màquina, assenyala qui ha de ser eliminat de la societat perquè amenaça l’statu quo. El Nil i el Pol executen fidelment la seva feina fins que apareix l’Ana.

5 de juliol
Ruta 66 és una sèrie on dos germans, el David i l’Anna, decideixen viatjar als EUA per fer la històrica Ruta 66. Ell, per feina. Ella, per acompanyar-lo. Tots dos comparteixen el repte d’aconseguir entendre’s de nou, però no és fàcil. La producció de Ruta 66 va a càrrec de Boala Films.

A més, a cada sessió, s’ inclourà una peça breu coproduïda i emesa a DO. Hi haurà mostres de la Continuïtat WE ARE DO (Miniature), de Rest (Key Project) o de Concerts Privats (Minifilms TV).

Els Cinemes Girona són el resultat de la renovació de les antigues sales de cinema situades des de fa més de 25 anys al número 175 del carrer Girona de Barcelona, al peu del barri de Gràcia. A més de les projeccions del DO, es poden veure films internacionals, propostes innovadores i exhibicions privades.

DO és un programa contenidor coproduït entre la Xarxa de Televisions Locals i productores independents del país que pretén unificar i agrupar l'àmplia diversitat de propostes experimentals, actives i arriscades que es presenten en aquesta plataforma de nous formats audiovisuals.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa