Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Joan Tudela, Mònica López i Jordi Oliveres, nous blocaires de lamalla.cat

Sala de premsa


Creix la blocosfera del diari digital, que aviat comptarà també amb nous bloc sobre tecnologia i sobre solidaritat

Joan Tudela, Mònica López i Jordi Oliveres, nous blocaires de lamalla.cat

El diari digital lamalla.cat compta amb noves firmes que s'han incorporat a la seva blocosfera. Des d'aquest dijous, l'escriptor i periodista Joan Tudela, columnista habitual al diari Avui, té el seu propi bloc a lamalla.cat. S'han incorporat també com a blocaires Mònica López, directora del programa Digitals de COMRàdio i coordinadora de la secció Digitals i Ciència de lamalla.cat, i el periodista Jordi Oliveres, coautor del llibre En nom de Catalunya, una biografia sobre l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Tots els blocs són consultables a l’adreça http://blocs.lamalla.cat.

'Anys d'aprenentatge', el bloc de Joan Tudela
En el bloc Anys d'aprenentatge, Joan Tudela proposa un exercici de reflexió a partir de la relectura d'un dels seus propis articles publicats fa anys a les seves columnes, generalment al diari Avui. La intenció l'explica l'escriptor amb un aforisme que encapçala el seu bloc: “En aquest món, només hi ha una cosa millor que llegir i és rellegir”.

Joan Tudela és articulista del diari Avui. També ha escrit a El Periódico de Catalunya i al Diari de Barcelona. Durant la transició va formar part de la redacció de Mundo Diario. Posteriorment va dirigir el setmanari Grama de Santa Coloma de Gramenet i va ser subdirector del setmanari El Món.

Tudela va guanyar el premi Francesc Layret l'any 1984 per un estudi sobre les classes socials a Catalunya. L'any 1985 va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme i el premi Gaziel. L'any 1992 va ser distingit amb el Premi de Periodisme Serra i Moret.

Jordi Oliveres, autor del bloc ‘Historietes’
El periodista Jordi Oliveres és l’autor d’Historietes, un bloc d’anàlisi de temes que encapçalen l’actualitat informativa. La trajectòria professional d’Oliveres ha estat vinculada durant molts anys a diferents diaris (Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya i El Mundo). També ha estat cap de premsa de la Diputació de Barcelona, i actualment és el director de Relacions Institucionals de COMRàdio. És autor, juntament amb Fèlix Martínez, del llibre En nom de Catalunya, una biografia sobre l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Mònica López signa el bloc ‘No li expliquis a ningú’
En aquest bloc, la periodista Mònica López relata als internautes experiències gratificants que ha viscut i que tenen en molts casos un caràcter insòlit. López dirigeix el programa sobre noves tecnologies Digitals a COMRàdio, guardonat enguany amb el premi a l’Excel·lència a la Comunicació i Divulgació de les TIC del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya. També és la coordinadora de la secció Digitals i Ciència de lamalla.cat.

Properes incorporacions
La blocosfera de lamalla.cat tindrà en els propers dies altres nous integrants. Web Site Stories serà el nou bloc sobre tecnologia signat per Sistemàtic, un personatge virtual que farà de portaveu del departament de Tecnologies de la Xarxa Audiovisual Local.

D’altra banda, Tots X Tots serà la versió bloc del programa sobre la solidaritat que dirigeix el periodista Siscu Bages a COMRàdio.

La blocosfera de lamalla.cat va començar a funcionar el passat mes d’abril amb una quinzena de blocs signats per professionals vinculats al món de la comunicació que projecten en les seves reflexions una mirada personal sobre diferents vessants de l’actualitat. Són aquests:

- Si jo fos president, a càrrec de Sergi Mas. El periodista ofereix en aquest bloc el seu punt de vista sobre diferents temes lligats a l’actualitat.

- Consell executiu, un bloc dÀlex Gutiérrez, president de la Fundació Espai Català de Comunicació i Cultura (ESCACC), on analitza la política del país des d’una perspectiva personal.

- Company de bloc, a càrrec del periodista de COMRàdio Ramon Company, qui treu punta a les notícies que l’actualitat genera a diari.

- La lupa, a càrrec del director de lamalla.cat, Dídac Boza, que posa el focus en les qüestions de debat que centren l’agenda mediàtica.

- Febre a les grades, signat pel cap d’Esports de COMRàdio, Joan Batllori.

- Joc de pilotes, un bloc del coordinador d’Esports de la Xarxa de Televisions Locals, Dani Balaguer, on es presta una atenció especial a l’esport de proximitat.

- Gol olímpic, a càrrec de Joan Escofet, editor d’Esports de lamalla.cat.

- La patrulla de la tele, a càrrec de les creadores d’un dels blocs sobre televisió més visitats a Espanya, bytheway.tv, que signen com a Irene i Montse.

- R & B (Rock & Bloc), un bloc dedicat a la música signat per Fèlix Ortega.

- Salut, on la redactora de l’àrea de Societat de lamalla.cat, Rocío Ros, difon consells i recomanacions per a una vida saludable, a partir de les indicacions de fonts expertes en l’àmbit sanitari i farmacèutic.

- Periodista itinerant, un bloc a càrrec de la periodista Anna Miracle, on explica les experiències viscudes al llarg d’un viatge per tot el món.

- Natura’t: Una finestra oberta a la natura, el medi ambient i la sostenibilitat, conduït pel videoperiodista i geògraf Jordi Pons.

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa