Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'El món a les mans" rep una menció específica als premis al Civisme atorgats pel departament de Benestar Social i Família

Sala de premsa


16è premis al Civisme als mitjans de Comunicació

'El món a les mans" rep una menció específica als premis al Civisme atorgats pel departament de Benestar Social i Família

El Jurat dels Premis als Civisme ha atorgat una menció honorífica a El món a les mans, una mini sèrie documental produïda per l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). Aquest treball, que consta de 13 episodis, projecta una mirada sobre el fet migratori des de la perspectiva dels infants, fills i filles de famílies nouvingudes, residents a la província de Barcelona. El jurat ha valorat el tractament que es fa del tema de la immigració i com aconsegueix, a través dels testimonis, dissenyar una manera millor de conviure. El Món a les mans va ser emès dins del contenidor Civilis a la Xarxa de Televisions Locals entre els mesos d'octubre i desembre de l'any 2010.

També han estat guardonats a la categoria de mitjans de Comunicació la campanya Fem un Salt del Club Super 3 a la modalitat de televisió, La Cara Oculta de la Lluna de Ràdio Trinitat Vella, a la modalitat de producció radiofònica; el reportatge Dona i discapacitat. Doble discriminació. Doble invisibilitat publicat a la revista Esclat, a la modalitat de premsa escrita i Roses contra l'oblit, d'Amics de la Gent Gran, a la modalitat web.

El director de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas ha mostrat la seva satisfacció davant la distinció rebuda per la sèrie ja que "reconeixements com aquest donen més valor a la tasca de les televisions de proximitat a Catalunya, compromeses amb la ciutadania".

Els premis al Civisme que atorga el departament de Benestar Social i Família des de fa 16 edicions, reconeixen la tasca dels mitjans de comunicació en la divulgació dels valors cívics. En aquesta edició, han concursat 29 treballs en les diferents modalitats de premsa escrita, ràdio, televisió i web. El jurat d’aquesta edició, presidit pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, també ha estat format per la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera; la cap de l’Oficina de Comunicació del Departament, Susagna Caseras; i els periodistes Lídia Heredia, de TV3; Sònia Pau, del diari Avui, i Manel Fuentes, de Catalunya Ràdio. Els premis s’han entregat aquesta tarda en un acte presidit pel conseller de Benestar Social i Família a l’auditori del Palau de la Generalitat.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa