Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La continuïtat de l'XTVL i la continuïtat 'WE ARE DO', guardonades amb el Laus de Bronze

Sala de premsa


41 edició dels premis LAUS de disseny gràfic i comunicació audiovisual

La continuïtat de l'XTVL i la continuïtat 'WE ARE DO', guardonades amb el Laus de Bronze

El Jurat dels Premis Laus ha reconegut la continuïtat de l'XTVL i la continuïtat del contenidor nocturn Denominació d'Origen 'WE ARE DO' amb un LAUS de bronze per cadascuna d'elles. Les dues peces de continuïtat han estat creades per l'equip de Miniature Films.

Els responsables de la Productora Miniature Films, Roger Amat i Adelaida Lamas han destacat la importància d'aquest guardó internacional que “suposa un reconeixement (per partida doble!) a l'esforç d'una petita productora independent com és la nostra”.

“Amb la continuïtat de cadena de la XTVL la màxima era comunicar a través del propi logo els seus continguts, introduint els mínims detalls addicionals possibles. Per contra amb la imatge de DO vam poder experimentar en imatge, so i gràfica fins a on vam voler. El lema "WE ARE DO" s'encarregava de transmetre i resumir la passió de tot això. Seguim experimentant ara mateix amb els nous formats, això és l'estimulant del projecto DO que volíem deixar patent" han afegit.

Els premis LAUS van ser creats l'any 1964 per l'ADG-FAD en reconeixement a la creativitat i la qualitat de la comunicació audiovisual i gràfica. Actualment s'entreguen premis en les categories de Disseny gràfic, Web i mitjans digitals, Creativitat publicitària i Audiovisuals. Aquest any s'han presentat 1088 projectes i s'han reconegut 273 projectes amb medalles d'or, argent i bronze.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa