Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Conclou amb èxit de públic el primer cicle de projeccions de Denominació d'Origen als Cinemes Girona de Barcelona

Sala de premsa


Durant els mesos de maig, juny i juliol s'han projectat quinzenalment una selecció de projectes de les temporades 2010 i 2011 de DO

Conclou amb èxit de públic el primer cicle de projeccions de Denominació d'Origen als Cinemes Girona de Barcelona

Ahir dimarts 5 de juliol va concloure amb èxit de públic el primer cicle de Denominació d'Origen a la pantalla gran als Cinemes Girona de Barcelona. El cicle organitzat conjuntament entre els Cinemes Girona de Barcelona i la Xarxa Audiovisual Local ha permès veure als espectadors quinzenalment una selecció de projectes emesos al programa Denominació d’Origen (DO) de les temporades 2010 i 2011.

El cicle ha estat un veritable èxit perquè hi ha hagut una mitjana de 200 espectadors a cada projecció, és a dir, més de 1000 persones han passat per les sales dels Cinemes Girona de Barcelona. Però sobretot, ha esdevingut un èxit perquè ha estat un petit homenatge a tots els autors, creadors i equips tècnics i artístics que, amb aquests projectes han mostrat una gran qualitat professional i creativa.

DO amb aquest cicle s'ha obert a l'exterior i ha donat l'oportunitat de conèixer el treball a les productores i realitzadors del DO que sempre han mostrat una actitud valenta i oberta per tirar endavant noves propostes audiovisuals creatives i arriscades.

Durant el cicle s'han vist les següents sèries: Tu mateix dels realitzadors Pau Ortiz i Sergio Roldán, reconeguda a l'INPUT 2011 de Seul, Tramaran anar a Mart, sèrie de ficció produïda per Atzucac Films; Vie un projecte protagonitzat per muppets de Crampton; la sèrie de ficció de la productora Camille Zonca Projecte Oracle . Va tancar ahir les projeccions la sèrie Ruta 66 de Boala Films. A més, a cada sessió, s’ ha inclòs una peça breu coproduïda i emesa a DO. Hi ha hagut mostres de la continuïtat de WE ARE DO (Miniature), de Rest (Key Project) o de Concerts Privats (Minifilms TV).

Els Cinemes Girona de Barcelona i la Xarxa Audiovisual Local valoren molt positivament la resposta del públic i estudien la possibilitat de realitzar un nou cicle a la tardor.

Els Cinemes Girona són el resultat de la renovació de les antigues sales de cinema situades des de fa més de 25 anys al número 173 del carrer Girona de Barcelona, al peu del barri de Gràcia. A més de les projeccions del DO, es poden veure films internacionals, propostes innovadores i exhibicions privades.

DO és un programa contenidor coproduït entre la Xarxa de Televisions Locals i productores independents del país que pretén unificar i agrupar l'àmplia diversitat de propostes experimentals, actives i arriscades que es presenten en aquesta plataforma de nous formats audiovisuals.

XTVL

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa