Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L'11 de juliol arriba la nova temporada d'estiu a l'XTVL

Sala de premsa


S'estrenen 'Bat de Sol', 'Tocats de l'horts' i 'Al ras'

L'11 de juliol arriba la nova temporada d'estiu a l'XTVL

El proper dilluns 11 de juliol, la Xarxa de Televisions Locals comença la nova temporada d'estiu amb una aposta per la informació de proximitat i l'entreteniment. Una de les novetats de la programació serà l'estrena del magazine diari Bat de sol, coproduït entre l'XTVL i Lleida TV.

Aquest programa farà un recorregut per tota la geografia catalana per mostrar el millor de l’estiu a través de reportatges i entrevistes. El proper divendres 15 de juliol, dins de la franja de tarda, arriba Tocats de l'hort, el programa divulgatiu de l'XTVL i Catar Films que vol ajudar a tots els espectadors que vulguin disposar d'un petit hort a casa tot aprofitant l'espai d'un petit jardí o de la terrassa. També en la mateixa franja de tarda l'XTVL estrena Al ras, una producció d'ETV que proposa donar informació dels principals refugis amb guarda de Catalunya i Andorra per fer-los més accessibles a qui vulgui gaudir de la natura amb seguretat. Aquesta sèrie s’emetrà tots els divendres d’estiu a la tarda.

Pel que fa a la programació de nit, la música tindrà molt protagonisme. Els divendres, amb els millors Concerts Privats. Minifilms TV, junt amb l’XTVL, coprodueixen aquest espai que reuneix les millor cançons de grups com Inspira, Standstill o Animic en aquests especials d’estiu. Els diumenges a la nit, Festibad Xarxa, produït per m1TV i Bad Music, oferirà un recull de les actuacions que van tenir lloc a la sala Clap de Mataró els dies 3 i 4 de juny passat.

Una altra novetat de la temporada d’estiu és Terra d'Amfitrions, de la productora Volcano en què un personatge famós dóna a conèixer una població de les comarques gironines a través de les seves vivències. Els amants de les sèries i documentals també tindran el seu punt de trobada en la programació de l'XTVL que estrena nous capítols de la sèrie Evolució de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).

La programació d'estiu recupera programes i sèries que han tingut molt bona acollida per part del públic en anteriors temporades, com Furgoaddictes (Mmviatges), Family Travel (Benecé), Menja SA (Sticakí), Aventures (VOTV), i Vins a Vins (Alguna Pregunta i Sommedia).

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa