Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Xavi Fortes, nou presentador del programa XS Esports

Sala de premsa


Xavi Fortes, nou presentador del programa XS Esports

El programa XS Esports de la Xarxa de Televisions Locals comença la temporada amb novetats destacades. El periodista Xavi Fortes serà a partir del 10 de setembre, el presentador d’aquest espai dedicat a les retransmissions esportives de l’XTVL. Fortes és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa des de l'any 2005 a l’XTVL on ha passat pels departaments d'Informatius i Esports desenvolupant diferents tasques. Des de l'any 2010 és editor d'Esports. Anteriorment havia treballat al programa Telemonegal de BTV i a la Televisió de L’Hospitalet.

XS Esports és el programa de retransmissions del cap de setmana de l’XTVL, amb partits i competicions de totes les disciplines que es juguen a casa nostra, com el futbol-sala o el waterpolo, entre moltes altres. El programa s’emet els dissabtes i els diumenges de 15.00 a 17.00 hores per les següents televisions: Canal Terrassa Vallès, TV L'Hospitalet, m1tv, VOTV (Vallès Oriental Televisió), Canal Blau TV/Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Reus TV, El 9 TV (Osona), Gavà Televisió, Conca TV (Igualada), TV Girona, Penedès TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), TAC 12 (Camp de Tarragona), Lleida TV i Canal Nord Figueres.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa