Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Viu la tardor amb la Xarxa de Televisions Locals

Sala de premsa


El 12 de setembre arriba la nova temporada de l'XTVL amb noves propostes d'entreteniment

Viu la tardor amb la Xarxa de Televisions Locals

Aquest dilluns, la Xarxa de Televisions Locals estrena la temporada de tardor amb nous projectes coproduïts amb televisions de proximitat catalanes i productores independents del territori. La programació de tardor combina espais d’èxit de la programació de les darreres temporades amb noves propostes divulgatives i d’entreteniment dedicades a la música, la literatura, l’ensenyament o el motor.

Les principals novetats es concentren a la franja de tarda. Dilluns a les 19.00 hores s’estrena Al pot petit, en coproducció amb la productora Camille Zonca. Es tracta d’un programa d'entreteniment per a tota la família que descobreix què pensa la mainada sobre el món dels adults.

També a la franja de tarda, comença Avui Mercat, un espai coproduït entre l'XTVL i VOTV que recorre tot el país per apropar-se als mercats i fires al carrer d'arreu de Catalunya. El programa s’emetrà tots els dimecres a les 19.15 hores.

Pel que fa a la franja de nit, la principal novetat arriba els divendres amb l’estrena del magazín d’actualitat musical Diari de la Música, una coproducció de l'XTVL i m1tv.

Nous espais d'entreteniment

A banda d’aquestes novetats, la Xarxa de Televisions Locals ofereix dins la temporada de tardor altres nous espais dedicats a la divulgació i a l’entreteniment. Entre ells, hi ha L'ultima troballa, un espai dedicat al món dels llibres i als autors catalans contemporanis, en coproducció amb Penedès Televisió. Jordi Llavina condueix aquest programa que descobreix l’entorn i paisatges que han marcat la vida i l'obra d'escriptors com Narcís Comadira, Quim Mallafrè o Carme Riera. Una altra novetat que incorpora la programació de tardor és Univers, un espai d’actualitat que setmanalment aproparà als espectadors la informació generada pels 12 centres universitaris de Catalunya, es tracta també d'una coproducció amb Lleida TV.

Aquesta tardor també s’estrenen Top Motor, un espai sobre el món de la competició i el motor coproduït amb Lux Media i El Vol de la Papallona, que arribarà a l’octubre amb el repte de  reflexionar sobre la mort des de diferents punts de vista.

Noves temporades de sèries i programes

La programació de tardor suposa el retorn d’alguns espais que han tingut una bona acollida en anteriors temporades. A la franja de tarda, torna l’espai de lleure i cultura per a tota la família Family Travel, el concurs sobre meteorologia Temps al Temps, així com nous capítols de Furgoaddictes i Fins Diumenge.

Tornen també els espais divulgatius que vertebren la programació de nit: Crèdit, l'espai sobre l'economia de proximitat; la malla Tendències, sobre noves tecnologies de la informació i societat 2.0; Batega, amb temes de salut i benestar i Escenaris, amb tota l’actualitat de les arts escèniques a Catalunya.

Caps de setmana amb pel·lícules, ‘Telemonegal’ i ‘Do’

Els caps de setmana l’XTVL manté intacta la franja de nit gràcies a la bona acollida per part dels espectadors. Dissabte, el cinema és el protagonista amb els espais Fanzivid Cartellera, L’altra pantalla i Filmets. A les nits dels diumenges torna Telemonegal i Denominació d’Origen (DO) estrena nous projectes de joves creadors catalans.

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa