Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Aquest dimecres 21, el documental ‘Bicicleta, cullera, poma’ a l'XTVL

Sala de premsa


Setmana de l'Alzheimer a la Xarxa de Televisions Locals

Aquest dimecres 21, el documental ‘Bicicleta, cullera, poma’ a l'XTVL

Amb motiu del Dia Internacional de l'Alzheimer, la Xarxa de Televisions Locals ha preparat una programació especial dedicada a sensibilitzar sobre aquesta malaltia degenerativa. El proper dimecres 21 de setembre, les televisions adherides emetran el documental Bicicleta, cullera, poma, dirigit per Carles Bosch . Aquesta coproducció de Cromosoma Films, Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i l’XTVL va guanyar el Goya 2011 al millor Documental.

El mateix documental s'emetrà també dissabte 24 dins l'espai cinematogràfic L'altra pantalla, que inclourà una entrevista amb el productor de la cinta, Toni Marín. L'XTVL projectarà la pel·lícula en versió catalana.

D'altra banda, el programa de salut Batega ha preparat per aquest dimecres 21 de setembre un monogràfic sobre l'alzheimer. Aquest espai entrevistarà a Mercè Boada de l'Institut de Recerca sobre l'Alzheimer. A més, es podrà veure un reportatge sobre l'associació AFAB (Associació de Familiars d'Alzheimer) i es parlarà sobre psicomotricitat i estimulació.

En aquest enllaç podeu consultar la llista de televisions i horari en què s'emetrà el documental, Bicicleta, cullera, poma

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa