Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL estrena ‘El Vol de la Papallona’, el primer programa de televisió que reflexiona sobre la mort

Sala de premsa


Es farà un acte de presentació del nou espai el proper 4 d’octubre a les 12.00

L’XTVL estrena ‘El Vol de la Papallona’, el primer programa de televisió que reflexiona sobre la mort

El proper dimarts 4 d’octubre s’estrena a la Xarxa de Televisions Locals El Vol de la Papallona, un programa de televisió pioner al nostre país, que reflexiona sobre la mort des de diferents punts de vista. El projecte ha comptat amb la col·laboració de metges, psicòlegs, funeraris i altres professionals, així com de testimonis que han aportat la seva experiència personal entorn de la mort al llarg dels 13 capítols de què consta el nou espai de l'XTVL.

L’objectiu dEl Vol de la Papallona "és analitzar, de manera objectiva i optimista, aquest succés –la mort- que per molta gent és un tabú. Sempre fugint de la frivolitat o de la llàgrima fàcil", explica Joan Ferrer, un dels seus creadors. La Laura Ribes i la Trini Gutiérrez completen l’equip de l'XTVL que ha dedicat gairebé dos anys a la producció del projecte.

El Vol de la Papallona, que es podrà veure online a través del xip/tv i a les televisions adherides a la Xarxa de Televisions Locals, ha comptat amb el suport de Serveis Funeraris Integrals (SFI), un grup empresarial català amb àmplia experiència al sector funerari.

Una aproximació necessària i plural a la mort

Els 13 capítols d’El Vol de la Papallona s’apropen a la mort a través de múltiples experiències personals i professionals. D’aquesta manera, es tracten temes tan diversos com la superació d’una malaltia a través de testimonis a “Veure la mort i sortir-se’n; la tasca de professionals que hi tracten quotidianament a “Conviure amb la mort; les reflexions sobre els trasplantaments a “Un òrgan, una vida”; o com és el dia a dia de les persones que treballen a un cementiri a “Els secrets d’un cementiri”.

En aquest sentit, El Vol de la Papallona “és un viatge pels sentiments i les emocions, un llarg recorregut on moltes persones ens han explicat les seves experiències i ens han fet valorar molt més les petites coses de la vida”, reconeix la periodista Trini Gutiérrez. El filòsof i teòleg Francesc Torralba, l’especialista en dol Anji Carmelo o la psicooncòloga Eva Juan, són alguns dels professionals que han participat al projecte, a més d’altres persones que han volgut compartir la seva vivència.

Amb una visió humana i amb la voluntat de normalitzar un fet inherent a la vida, El Vol de la Papallona pretén apropar la mort a la ciutadania. Segons una de les creadores del programa, Laura Ribes, “hem volgut fer una reflexió de la mort des de la vida, explicant qüestions que ara estan a les fosques i que és necessari mirar-les amb uns altres ulls, sense por”. Precisament per aquest motiu Serveis Funeraris Integrals va apostar des dels seus inicis per la materialització d’aquest projecte. Tal com afirma Josep Ventura, director de l’àrea de Serveis Funeraris de SFI, “som conscients que hem de contribuir a trencar el tabú de la mort, molt present encara a la nostra societat. La naturalització de les pèrdues evitaria molts dols traumàtics a les famílies”.

Coincidint amb la seva estrena, l'equip del Vol de la Papallona ha preparat un acte de presentació el proper dimarts 4 d'octubre a les 12.00 hores al local de l'Associació AVES (C.Còrsega 271, baixos de Barcelona). En aquest acte intervindran Joan Ferrer, Trini Gutiérrez i Laura Ribes, els periodistes creadors d’El Vol de la Papallona i de Josep Ventura, director de l’àrea de Serveis Funeraris de SFI. També comptarà amb la presència de la doctora en Metafísica Anji Carmelo.

El programa es difon a través de la La plataforma de distribució de continguts audiovisuals a la carta de la Xarxa Audiovisual Local, xip/tv i per les televisions adherides a la Xarxa e Televisions Locals. Podeu consultar les dates i els canals d’emissió d’El Vol de la Papallona a www.elvoldelapapallona.com. També podeu accedir al dossier de premsa amb més informació, algunes imatges i la sinopsi dels 13 capítols d'El Vol de la Papallona.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa