Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La periodista Susanna Molina, nova presentadora del magazín nocturn ‘La cua del dia’

Sala de premsa


Substituirà Xavier Muixí, recentment nomenat director d'Informatius de Barcelona TV

La periodista Susanna Molina, nova presentadora del magazín nocturn ‘La cua del dia’

A partir del dilluns 27 d'octubre, el magazín nocturn La cua del dia, produït per TV L'Hospitalet i distribuït als canals locals a través de la XTVL, incorporarà com a presentadora la periodista Susanna Molina. Nascuda a Barcelona el 1971, Susanna Molina és llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i disposa d'una llarga experiència al capdavant de programes televisius de diferents cadenes estatals i autonòmiques. Així, entre 2006 i 2008 ha estat conductora de l'espai Channel fresh, copresentadora del programa El Gran Quiz i reportera del magazín Channel 4, tots tres a Cuatro. A City TV, va copresentar el programa Control Central l'any 2005.

Susanna Molina substituirà el fins ara presentador de La cua del dia, Xavier Muixí, recentment nomenat director d'Informatius de Barcelona TV. D'altra banda, la direcció de l'espai ha passat a ser assumida per Jaume Clèries.

En tant que magazín d'anàlisi distesa de l'actualitat, La cua del dia concedirà un major pes a les informacions que es generen arreu del territori, reforçant la seva vocació de proximitat. Properament també introduirà canvis en el plantejament i el format d'algunes seccions.

La cua del dia té una durada d'una hora i es pot veure a les nits (entre les 23 h i les 1.30 h), de dilluns a dimecres, per les televisions locals següents: TV L'Hospitalet, TV Badalona, Canal Terrassa TV, TVM Televisió de Mataró, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Granollers TV, Gavà TV, TVM Televisió de Manresa, El 9 TV (Vic), Canal Reus TV, Lleida TV, TV Girona, Canal Nord Catalunya TV (Figueres), VTV Vilafranca TV (Vilafranca del Penedès), Televisió de la Conca (Igualada), Maresmedigital TV i Televisió El Vendrell.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa