Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Els mitjans locals de proximitat oferiran continguts especials per cobrir la jornada electoral

Sala de premsa


Eleccions Generals 20 de novembre

Els mitjans locals de proximitat oferiran continguts especials per cobrir la jornada electoral

Els mitjans de proximitat oferiran continguts especial per cobrir la jornada electoral del proper 20 de novembre.  COMRàdio desplegarà un dispositiu informatiu per informar els oients del desenvolupament de la jornada electoral. A partir de les 19.45 hores començarà un programa especial presentat per Jordi Duran, el director del programa El dia a la COM i la periodista Carme Defez. L'XTVL també oferirà una programació especial amb motiu de la celebració de les eleccions generals amb un ampli desplegament en què participaran més de quaranta professionals.  A les 0.00 hores del dia 21  s'emetrà l'especial Generals'11 amb els resultats i les primeres valoracions dels partits catalans des de les seus electorals. El diari digital lamalla.cat oferirà informació en temps real durant tota la jornada, des de les 8:00 del matí, i fins que es coneguin tots els resultats.

El proper diumenge 20 de novembre, COMRàdio desplegarà un dispositiu informatiu per informar els oients en directe del desenvolupament de la jornada electoral amb connexions amb el Ministeri d'Interior a les 14.30 i a les 17.00 hores per donar a conèixer les dades de participació a les Eleccions Generals al Congrés i al Senat. A partir de les 19.45 hores començarà un programa especial presentat per Jordi Duran, el director del programa El dia a la COM i la periodista Carme Defez.

Un cop tancats els col·legis electorals i amb els resultats dels sondejos, s’organitzaran dues taules rodones amb convidats que analitzaran la situació política resultant de les urnes.

La primera taula de debat contarà amb la presència del periodista Toni Aira, periodista i professor de comunicació política a la Universitat Oberta de Catalunya; Miquel Martin Gamisans, consultor de comunicació; Rafael Martínez, catedràtic de Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona; Leonor Mayor, cap de Política de El Mundo de Catalunya i Jordi Mercader, periodista.

A partir de les 22.00 hores, a la segona taula de debat parlaran als micròfons de COMRàdio, el periodista Toni Bolaño; la investigadora en Polítiques Públiques de Seguretat i Vigilància a la Universitat Autònoma de Barcelona, Gemma Galdón; el professor de la facultat de periodisme de la Universitat Abat Oliva, Joan Lopez i el periodista Vicenç Sanchis.

Al llarg del programa, a banda dels comentaris dels convidats, COMRàdio entrevistarà en directe a periodistes de mitjans escrits i experts en resultats electorals per què expliquen a l’audiència com veuen el futur després d’aquests comicis. També es realitzaran connexions en directe amb la seu dels partits polítics amb representació actual al Congrés i al Senat a Catalunya: PSC; CIU; PP; IC-Els Verds i ERC.

L'XTVL també oferirà una programació especial amb motiu de la celebració de les eleccions generals amb un ampli desplegament en què participaran més de quaranta professionals. Els serveis informatius distribuiran tota l'actualitat de la jornada a través del servei XN de forma ininterrompuda. L'informatiu  Al dia a les 21:30 hores dedicarà una especial atenció a la cita electoral. Posteriorment a les 0.00 hores del dia 21  s'emetrà l'especial Generals'11 amb els resultats i les primeres valoracions dels partits catalans des de les seus electorals. El programa, que tindrà una durada de 25', el presentaran les periodistes Ruth Gumbau i Thaïs Trujillo.

El desplegament informatiu de l'XTVL es podrà seguir a través de Canal Blau TV - Maricel TV, Gavà Televisió, TV L'Hospitalet, Televisió de Girona, TAC 12, Penedès TV; L'Ebre TV, el 9 TV, VOTV, Lleida TV  i Badalona TV i en streaming al diari digital lamalla.cat.

El diari digital lamalla.cat oferirà informació en temps real durant tota la jornada, des de les 8:00 del matí, i fins que es coneguin tots els resultats. El seguiment de la jornada electoral al minut es farà en paral·lel, tant des de la pàgina web com des del canal de twitter @lamallacat.

A més a més lamalla.cat tindrà un canal de video en directe obert durant tot el dia des d'on es podran seguir totes les compareixences informatives del Govern central sobre el desenvolupament de les eleccions, les dades de participació i els resultats de l'escrutini de vots. A partir de les 19.45 retransmetrà l'especial Eleccions de COMRàdio conduït per Jordi Duran i Carme Defez. Sobre les 0.00 hores oferirà l'especial informatiu 20N de la Xarxa de Televisions Locals presentat per les periodistes Ruth Gumbau i Thaïs Trujillo.

El diari digital de la XAL oferirà al moment les dades de participació i recollirà les declaracions dels principals dirigents polítics catalans i espanyols durant la jornada de votacions. Des de les 20.00 hores, lamalla.cat presentarà els resultats en temps real i recollirà, minut a minut les valoracions de les diferents forces polítiques.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa