Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Concerts Privats', estrena nova web

Sala de premsa


El nou interactiu està dedicat a l'escena musical independent catalana

'Concerts Privats', estrena nova web

Ja es pot accedir a través de www.concertsprivats.com del nou projecte web interactiu de l'espai televisiu de la Xarxa de Televisions Locals Concerts Privats. Concursos, concerts exclusius, continguts inèdits, secrets i sorpreses seran els ingredients d'aquesta gran comunitat online, que es presenta com a punt de trobada per a melòmans de l'escena musical independent feta a Catalunya.

Concerts Privats s'ha consolidat com la nova finestra audiovisual al món de l'escena musical catalana. Més de 50 projectes musicals de la talla d’ Standstill, The Pinker Tones, Joan Colomo, Refree, Manos de Topo o Anímic han obert les portes del seu món off-escenari, i ens han permès observar de ben a prop com viuen la música.

Durant les tres temporades anteriors, l’espai de l’XTVL Concerts Privats ha estat testimoni de primera mà d'un ressorgir de l' interès per la música en directe made in Catalonia. Amb tot aquest bagatge es presenta ara el projecte web com un espai participatiu, fet a través de les aportacions tant de músics com de fans. Un espai on l' internauta aporti i suggereixi, on actuï com a assistent i creador, on expressi les seves emocions, pugi fotos, faci les seves cròniques o, fins i tot, sigui portaveu de nous projectes.

Nova secció Concerts Oberts

El nou projecte interactiu presenta una nova secció anomenada Concerts Oberts on es convida músics i bandes amb activitat a Catalunya que enviïn a Concerts Privats els seus temes en directe fins a l'1 de juny. A través del web, al llarg d'aquests mesos s'anirà presentant el material rebut. A mitjans del mes de juny, amb l'ajuda d'un jurat professional, format per artistes de Concerts Privats, s'escollirà entre els cinc finalistes la banda que realitzarà un Concert Privat que s'emetrà a la Xarxa de Televisions Locals.

Concerts Privats és una coproducció de Minifilms tv i la Xarxa de Televisions Locals, que es pot veure a través de La Malla Tendències (que celebra aquest 2011 el seu 10è aniversari) i del DO, un espai que des de fa sis anys funciona com una reserva de nous creadors i aposta per la creativitat, els nous talents de l'audiovisual i per un procés de treball artesanal fet des del convenciment que hi ha una manera diferent de fer televisió i d'arribar a l'espectador.

Concerts Privats és un regal per als músics, una experiència única per als assistents i ara també un document audiovisual de qualitat, inèdit i atractiu per als internautes.

Concerts Privats s'emet a través de més de 20 televisions de l’XTVL.

Administrador

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa