Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Programes divulgatius i culturals renoven la graella de l'XTVL

Sala de premsa


La temporada d'hivern s'estrena dilluns 9 de gener

Programes divulgatius i culturals renoven la graella de l'XTVL

Les tardes incorporen 'Inventari', sobre inventors catalans, i l'espai de cuina infantil 'Cuinetes'.


A la nit de dimecres arriba 'Fòrmula Π', dedicat al benestar i el medi ambient, i a la de diumenge 'Nius', que dóna a conèixer projectes culturals catalans.


Pirineus TV s'estrena aportant a la graella 'Central de neu', al voltant dels esports de muntanya. També es podran veure programes d' Olot TV i TV Ripollès, entre altres televisions locals.

Dilluns 9 de gener l'XTVL arrenca la temporada d'hivern incorporant nous espais divulgatius i culturals que accentuen el perfil familiar i de servei públic de la seva graella.

Tardes
Dues de les novetats es concentren a les tardes d'entre setmana. A partir de les 19h, dimarts serà el torn d''Inventari' i dimecres el de 'Cuinetes'. El primer, coproduït per l'XTVL i Atzucac Films, dóna a conèixer inventors catalans, la majoria anònims, que amb els seus invents han contribuït a fer la vida més pràctica.

'Cuinetes' és una coproducció de l'XTVL, Alguna Pregunta i Sommèdia que ensenya la mainada a elaborar receptes senzilles i a conèixer els secrets d'una bona alimentació.

Nits
Dimecres, a partir de les 23h, arriba 'Fòrmula Π', un espai de benestar i medi ambient signat per l'XTVL i VOTV. Des d'un plató virtual i amb un tablet a les mans, la presentadora, Clara Armengol, fa viatjar els espectadors per un univers multimèdia d'informació relacionada amb aquests dos àmbits.

Caps de setmana
La novetat del cap de setmana és 'Nius', un projecte de l'XTVL i Un llóc un món que mostra la varietat de projectes culturals que hi ha a Catalunya i la forma com treballen i interactuen amb l'entorn. Aquest programa s'emet diumenge a les 22.30h.

Emissió per TV LOCALS i a la carta a xip/tv
'Inventari', 'Cuinetes', 'Fòrmula Π' i 'Nius' es poden veure en l'horari indicat a través de TV Badalona, Canal Terrassa Vallès, m1tv, VOTV, Canal Blau TV - Maricel TV, Penedès TV, Vallès Visió, El 9 TV, Canal Reus TV, TAC 12, TV Girona i Lleida TV.

També es poden visionar a la carta a xip/tv.

Pirineus TV s'estrena aportant a la graella 'Central de neu'
Es tracta d'un programa setmanal de reportatges sobre el món de la neu, l'estat de les pistes d'esquí i tot allò que envolta la pràctica dels esports d'hivern.

De la seva banda, Olot TV incorpora a la programació de l'XTVL 'Tapa i destapa', que en episodis de 5 minuts dóna a conèixer bars de Catalunya que destaquen per l'elaboració de tapes.

També TV Ripollès contribueix a la graella amb 'L'art de l'artesà', que mostra l'ofici d'artesans catalans.

Emissió per TV LOCALS i a la carta a xip/tv
'Central de neu', 'Tapa i destapa' i 'L'art de l'artesà' s'emeten per les televisions locals adherides a l'XTVL en l'horari que elles convenen i també es poden visionar a la carta a xip/tv.

MATERIAL GRÀFIC
Fes un recorregut en imatges per la nova temporada entrant a la següent galeria i descarrega-te-les a l'apartat "Més informació" que trobaràs en el lateral superior esquerra d'aquesta notícia.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa