Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Inventari', un programa sobre inventors catalans conduït per l'actor Alain Hernández

Sala de premsa


A partir d'aquest dimarts a les teles locals i també a la carta a xip/tv

'Inventari', un programa sobre inventors catalans conduït per l'actor Alain Hernández

Divulgarà invents creats per inventors catalans, la majoria anònims.

Aproparà la ciència als nens per mitjà d'un concurs al portal infantil PetitaXarxa.cat.

Aquest dimarts, a partir de les 19h, la Xarxa de Televisions Locals estrena 'Inventari', un programa de divulgació científica coproduït per l'XTVL i Atzucac Films que dóna a conèixer inventors catalans desconeguts pel gran públic però que amb els seus invents han contribuït a fer la vida més pràctica.Sinopsi i seccions

'Inventari'
es desplega a través de dos personatges de ficció: en Pasqual, interpretat per l'actor Alain Hernández, i en Marçal, a qui dóna vida el també actor Brian Ramos.

En Pasqual és un inventor somiatruites que no l’acaba d’encertar amb les seves idees i que té com a company d'aventures en Marçal, un becari que sembla tret d’una comèdia de cinema mut. El contrapunt més rigurós arribarà amb un off femení, la Veu, que acompanyarà en Pasqual en les seves aventures.

A cada episodi, en Pasqual, mogut per la seva curiositat, buscarà consells en un inventor català, una excusa perfecta perquè el públic s’endinsi en aquest món tan fascinant. Així, inventors, catedràtics, químics i enginyers explicaran al llarg d'una entrevista l'origen i les principals funcions d'un determinat invent.

Entre els invents signats per inventors catalans que descobrirà el programa hi el pal de fregar, la batedora de cuina, la bicicleta solar i la reactable, un instrument musical electrònic.

La divulgació d'aquests artefactes conformarà el gruix del programa, que es completarà amb petites seccions. Una d'elles estarà dedicada a invents d'abast mundial (la ràdio, la brúixola, internet o el microscopi), mentre que una altra posarà a prova els coneixements científics de l'audiència.

Protagonitzada per Alain Hernández, cara visible de programes a TV3 i la Sexta
Un actor que ha aconseguit ressò mediàtic arran de la seva participació a la sèrie de TV3 'Pop Ràpid', en antena actualment, i de diverses aparicions al programa 'Salvados' de la Sexta.

Alain Hernández també ha participat a les sèries 'Intendències' i 'Green Power', coproduïdes per l'XTV i Cassette Films.

 

Els infants aprenen i participen en un concurs a lapetitaxarxa.cat

'Inventari' també aproparà els invents als infants. Cada setmana el portal infantil PetitaXarxa.cat oferirà un clip on la mainada descobirà la utilitat i la importància dels invents que els envolten.

A més, els infants podran enviar-hi dibuixos, fotografies i videos dels petits invents que hagin creat. Aquests invents entraran a formar part d’un concurs per guanyar entrades per al Museu dels Invents de Barcelona.

Un programa d'Atzucac Films
'Inventari'
és un projecte signat per la productora Atzucac Films, també autora d'altres sèries emeses a l'XTVL, com 'Xadom' i 'Els convidats'.  

Emissió per TV LOCALS i a la carta a xip/tv
'Inventari' es podrà veure cada dimarts a partir de les19h per  TV Badalona, Canal Terrassa Vallès, m1tv, VOTV, Canal Blau TV - Maricel TV, Penedès TV, Vallès Visió, El 9 TV, Canal Reus TV, TAC 12, TV Girona i Lleida TV.

També es podrà visionar a la carta a xip/tv.

MATERIAL GRÀFIC
Fes un recorregut en imatges pel programa 'Inventari'' entrant a la següent galeria i descarrega-te-les a l'apartat "Més informació" que trobaràs en el lateral superior esquerra d'aquesta notícia.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa