Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Joan Laporta i Albert Rivera, els diputats més seguits a Twitter

Sala de premsa


Segons ha constatat el tuitòmetre del programa 'Ciutadella' de l’XTVL

Joan Laporta i Albert Rivera, els diputats més seguits a Twitter

A la segona onada del tuitòmetre (febrer-desembre 2011) l’independentista Joan Laporta lidera el rànquing de diputats més seguits amb més de 22.000 subscrits.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, escala de la setena a la segona posició amb 14.000 seguidors.

El 63,5% de diputats fa servir Twitter, tot i que amb un ús desigual.

El tuitòmetre del programa 'Ciutadella' de l’XTVL constata en la seva segona onada, compresa entre febrer i desembre del 2011, que l’independentista Joan Laporta continua liderant el rànquing de diputats més seguits, amb 22.011 subscrits. El trencament amb SI no sembla haver-li passat factura a internet i ha guanyat més de 12.000 seguidors, sobretot durant la campanya de les eleccions municipals. Si bé Laporta encapçala el rànquing de diputats més seguits, la seva formació, Democràcia Catalana (Dcat), registra el nombre més petit de piulades: 685 en deu mesos.

El ciutadà Albert Rivera està protagonitzant un altre ascens imparable i ha passat de la setena a la segona posició. De fet, gairebé ha septuplicat els seus seguidors (de 2.116 al febrer als 14.160 actuals). La seva formació és la quarta amb major nombre de piulades: 17.122 de febrer a desembre.

El convergent Lluís Recoder està demostrant que, del govern de la Generalitat, n’és el diputat i conseller amb més tirada entre els internautes. El responsable de Territori i Sostenibilitat ha triplicat la seva audiència i arriba als 10.363 seguidors.

A pesar de continuar guanyant adeptes, els socialistes Quim Nadal (9.773 seguidors) i Montserrat Tura (9.671) o la democristiana Joana Ortega (5.958) han perdut posicions al rànquing. I és interessant també l’èxit de líders com l’ecosocialista Joan Herrera (5.958) o l’independentista Alfons López Tena (4.540), que han estrenat els seus comptes a Twitter fa pocs mesos.

Els diputats tripliquen en deu mesos els seguidors a Twitter
De febrer a desembre, els 166.213 seguidors dels 87 diputats localitzats per 'Ciutadella' contrasten amb els 57.484 seguidors dels 62 diputats amb compte a la xarxa social auditada a la primera onada del tuitòmetre.

Els diputats del Partit dels Socialistes (PSC) i Convergència i Unió (CiU) continuen al capdavant del rànquing amb 50.826 i 42.458 seguidors, respectivament. Molt més enrere, Joan Laporta, de Democràcia Catalana (Dcat), amb 22.011 subscrits; Ciutadans (C’s), amb 16.118; Esquerra Republicana (ERC), amb 11.056; Iniciativa (ICV), amb 10.303; Solidaritat (SI), amb 9.563; i el Partit Popular (PP), amb 3.878.

Augmenta la presència a Twitter però se’n fa un ús desigual
En aquests deu mesos entre les dues onades del tuitòmetre, 25 diputats s’han incorporat a la xarxa social. En termes absoluts, doncs, el 63,5% dels 135 diputats catalans faria servir Twitter com a eina per acostar-se a la ciutadania. En termes qualitatius, però, aquesta xifra cal relativitzar-la molt. Així, una vintena de diputats no passen d’una presència testimonial i a penes superen el centenar de piulades. En aquest sentit, comptes com els del president Artur Mas, el convergent Oriol Pujol, la socialista Laia Bonet o l’ecosocialista Laura Massana, entre d’altres, encara no han escrit cap missatge.

Què és el tuitòmetre?
El  tuitòmetre de 'Ciutadella' té la intenció de conèixer l’ús i les preferències dels diputats catalans al Parlament en relació a aquesta xarxa social.  

'Ciutadella' és el programa setmanal d’actualitat sobre el Parlament de Catalunya de l’XTVL. Coproduït per l’XTVL i Catalana de Televisió Local (CTL), 'Ciutadella' és emès per una vintena de televisions locals arreu del país i també es pot visionar a la carta a xip/tv.

'Ciutadella' també informa a través del seu bloc i del compte a Twitter @CiutadellaTV.

GRÀFICS
Pots visualitzar diversos gràfics dels resultats del tuitòmetre en aquesta galeria d'imatges. Si te'ls vols descarregar, entra a l'apartat "Més informació" que trobaràs en el lateral superior esquerra d'aquesta notícia.
Contacte
Per a més informació contacta amb el departament de Comunicació:
comunicacio@xarxacom.cat/93.508.06.94

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa