Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Nius’ mostra l’entramat cultural català

Sala de premsa


Cada cap de setmana a les teles locals i sempre que es vulgui a xip/tv

‘Nius’ mostra l’entramat cultural català

S’estrena aquest diumenge, a les 22.30h.

Desvetlla la feina dels professionals que hi ha rere els projectes culturals.

Descobreix iniciatives culturals on line i també propostes en fase de gestació.

Aquest diumenge a la nit la Xarxa de Televisions Locals estrena ‘Nius’, un programa de  l'XTVL i Un llóc un món que mostra la varietat de projectes culturals que hi ha a Catalunya i la forma com treballen i interactuen amb l'entorn.


‘Nius’ apropa setmanalment, en episodis de 25 minuts, l’actualitat cultural endinsant-se en les diferents disciplines que la conformen i fent emergir la feina dels professionals que hi ha rere cada projecte.

La presentadora, l’actriu menorquina Enka Alonso, viatja per Catalunya descobrint-ne l’entramat cultural tot seguint la ruta d’un ocell que, segons la llegenda, viatja pel món transportant en el bec les llavors de la cultura.

Un viatge que permetrà els espectadors, per exemple, conèixer com transcorre una jornada al TNC o quin és l’origen i el dia a dia d’una formació musical com la Sant Andreu Jazz Band o la llibreria 22 de Girona.

‘Nius’ també s’acostarà a projectes culturals en fase de gestació i a d’altres que han trobat a internet l’oportunitat per néixer i consolidar-se.

Un lloc un món
La productora audiovisual Un llóc un món també és l’autora de les sèries ‘Vent maleit: torna’m les meves coses’, ‘Un ou de closca verda’ i ‘Raval 14’, que han estat emeses dins la franja de nous formats DO de l’XTVL.

Emissió per TV LOCALS i a la carta a xip/tv
‘Nius’ es podrà veure cada diumenge a les 22.30h per TV Badalona, Canal Terrassa Vallès, m1tv, VOTV, Canal Blau TV - Maricel TV, Penedès TV, Vallès Visió, El 9 TV, Canal Reus TV, TAC 12, TV Girona i Lleida TV.

També es podrà visionar a la carta a xip/tv.

Contacte
Per a més informació contacta amb el departament de Comunicació:
comunicacio@xarxacom.cat/93.508.06.94

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa