Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Les noves tecnologies aplicades als informatius locals centren la 7a edició de l'Infolocal

Sala de premsa


La trobada amplia per primer cop la convocatòria als diaris digitals

Les noves tecnologies aplicades als informatius locals centren la 7a edició de l'Infolocal

El paper de les noves tecnologies en la producció de continguts informatius d'àmbit local són l'eix central de la setena edició de l'Infolocal, que se celebra aquest dimarts al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa. El Fòrum sobre Informació Local i Televisió, adreçada des de la seva creació a les televisions locals membres de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), ha ampliat enguany la convocatòria als diaris digitals locals, tenint en compte la dinàmica multimèdia en què estan immersos.

Els informatius locals en el nou context de la Televisió Digital Terrestre, així com el tractament de la informació local en mitjans digitals són els temes de debat en les dues taules rodones programades en aquesta edició.

L'infolocal ofereix a totes les Televisions de la XTVL i, ara també, als diaris digitals locals, una jornada de reflexió, però també de treball. En aquest sentit, per exemple, s'ha organitzat una sessió de treball sobre les eines de gestió de l'agència de notícies XN, que distribueix al conjunt de televisions associades a la XTVL més de 18.000 notícies anuals, un 35% de les quals són produïdes per elles mateixes.

La jornada també preveu una sessió sobre la digitalització en la producció i gestió de continguts a les redaccions de les televisions locals, així com una projecció d'informatius produïts per diferents televisions locals adherides a la XTVL.

En la sessió inaugural d'aquesta edicte hi participarà Carles Mundó, secretari de Mitjans de la Comunicació de la Generalitat de Catalunya; Josep Majoral, diputat provincial de la Diputació de Barcelona; Pere Navarro, alcalde de Terrassa; Josep Maria Carbonell, president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC); i Marc Melillas, director general de la Xarxa Audiovisual Local.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa