Xarxa Audiovisual Local

Dissabte, 28 de novembre de 2020

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Acaba el rodatge de ‘Mariel’, una minisèrie de ficció ambientada a les colònies industrials

Sala de premsa


Acaba el rodatge de ‘Mariel’, una minisèrie de ficció ambientada a les colònies industrials

Núria Florensa és la protagonista de 'Mariel'

Més informació

Dossier de 'Mariel'

Web de 'Mariel'

Notícies relacionades

'Mariel', la sèrie ambientada a les colònies industrials, arriba als Cinemes Girona

S’estrenarà el 12 de febrer dins la franja de nous formats DO de l’XTVL

Acaba el rodatge de ‘Mariel’, una minisèrie de ficció ambientada a les colònies industrials

Un projecte dirigit per Vanvelvet i coproduït per l’XTVL i LaCamara en associació amb Magoproduction.

L’actriu protagonista, Núria Florensa, interpreta una noia òrfena atrapada en l’estricte ordre social d’una colònia industrial.

La sèrie s’ha rodat aquest desembre en súper 8 i en blanc i negre a diferents localitats del Berguedà.

Després d’un mes de rodatge per diferents municipis del Berguedà, com Cercs i l’Ametlla de Merola -nucli de Puig-reig-, ha finalitzat el rodatge de ‘Mariel’, una minisèrie de ficció de 13 capítols protagonitzada per l’actriu Núria Florensa i ambientada a l’època de les colònies industrials.

Núria Florensa interpreta una noia òrfena que viu en el convent d’una colònia i que duu una existència monòtona i gris. La seva vida canvia el dia que, després de sortir de treballar de la fàbrica, decideix trencar la rutina i anar a banyar-se al riu.

Rodada en blanc i negre i en súper 8, la sèrie ha aconseguit una fidel ambientació gràcies a  l’assessorament de la historiadora Raquel Castellà.

‘Mariel’ és un projecte dirigit per Vanvelvet i coproduït per l’XTVL i LaCamara en associació amb Magopoduction, que s’estrenarà diumenge 12 de febrer a la nit dins la franja de nous formats DO.

DO es pot veure setmanalment per una quinzena de televisions locals i també a la carta a xip/tv

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa