Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Nou servei d'informació personalitzada per municipis a lamalla.cat

Sala de premsa


Des d'aquest dimecres, els usuaris poden rebre gratuïtament per correu electrònic les notícies de la seva ciutat, poble o comarca

Nou servei d'informació personalitzada per municipis a lamalla.cat

Aquest dimecres 1 de febrer, lamalla.cat estrena un nou servei destinat als usuaris de tot Catalunya que, des d'ara, poden rebre de forma personalitzada al seu correu electrònic les notícies i la informació de servei del seu municipi o d'aquella ciutat o poble del país que sigui del seu interès. Els nous butlletins locals de lamalla.cat són de subscripció gratuïta i  donen prioritat a la informació de proximitat, ja que les notícies del municipi, de la comarca i de la regió de cada usuari encapçalaran sempre el llistat de continguts.

Els nous butlletins d'informació local personalitzada tenen la vocació de ser un servei de referència per al usuaris de cada municipi perquè, a més de les notícies publicades per lamalla.cat, incorpora també informació sindicada procedent d'altres pàgines web locals (Ajuntament, ràdio/i o televisió local, altres mitjans de la població o del territori, etc.).

El missatge que reben els usuaris està estructurat en dues columnes, una per als enllaços de notícies en text i l'altre per als continguts en format vídeo (notícies territorials procedents del servei de notícies de la Xarxa de Televisions Locals, prediccions del temps per territoris elaborades pel Servei de Meteorologia de Catalunya -Meteocat- i els vídeos d'informació general i d'esports).

En dues edicions diàries (matíns, a les 8:00h aproximadament, i tardes, a partir de les 18:00h), els usuaris registrats poden rebre al seu correu aquests butlletins amb enllaços a tots aquests continguts generats en les últimes hores. Els dissabtes i diumenges, els usuaris reben un sol correu al dia, a les 13.00h aproximadament.

947 municipis, 947 opcions locals
El sistema d'indexació de continguts de lamalla.cat permet generar entorns d'informació personalitzada per a tots i cadascun dels 947 municipis de Catalunya i així es fa evident des d'aquest 1 de febrer amb l'entrada en funcionament d'aquest servei de butlletins locals.

Per donar-se d'alta, l'usuari no ha d'emprar més que uns pocs segons, accedint a la pàgina de registre d'usuaris (http://www.lamalla.cat/usuaris/registre). Després d'introduir les dades requerides (les bàsiques són nom, cognom, correu electrònic i municipi), l'usuari rep immediatament un correu electrònic per confirmar la subscripció i configurar aquells serveis que desitja rebre.

A més dels butlletins de notícies personalitzats per municipi, lamalla.cat segueix oferint cada dia, a primera hora del matí, de dilluns a divendres,  dos serveis més de subscripció gratuïta per correu electrònic: un resum de titulars de premsa nacional i comarcal i l'estat del trànsit, els transports i el temps.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa