Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Marta Carnicero ensenya a cuinar els nens catalans a ‘Cuinetes’

Sala de premsa


Hi intervindran xefs de prestigi com Carme Ruscalleda o Joan Roca

Marta Carnicero ensenya a cuinar els nens catalans a ‘Cuinetes’

Un nou espai que es podrà veure a partir del 8 de febrer cada dimecres a la tarda a les teles locals i també per internet a www.xtvl.tv/cuinetes.

Hi participen nens d’entre 4 i 10 anys de diferents punts de Catalunya.


Explicar com preparar un plat, donar consells per anar a comprar, ensenyar noves utilitats dels estris de cuina i fins i tot conèixer cançons i contes sobre aliments... tot això, a ‘Cuinetes’!

La cuinera Marta Carnicero, autora de diversos llibres de cuina i col·laboradora de diferents mitjans de comunicació, presentarà a partir del 8 de febrer ‘Cuinetes’, un nou programa de cuina on els nens són els protagonistes.

D’una manera didàctica i divertida, la mainada aprendrà a elaborar plats senzills, descobrirà nous ingredients i prendrà consciència de la importància de menjar bé. I ho farà d’una manera activa, dient-hi la seva.

Cada capítol girarà al voltant d’un ingredient, que centrarà la recepta. Però també se’n donarà a conèixer l’origen i tot el que cal tenir en compte a l’hora de comprar-lo. Aquest aliment també inspirarà els contes i les cançons que es podran escoltar al final del programa.Xefs amb estrella

‘Cuinetes’ es farà acompanyar d’una colla de prestigiosos cuiners catalans. Carme Ruscalleda (Sant Pau), Xavier Pellicer (Can Fabes), Javier i Sergio Torres (Dos Cielos), Joan Roca (Celler de Can Roca) i Jordi Cruz (Àbac) hi explicaran els seus secrets gastronòmics.

Marta Carnicero, una cuinera amb experiència mediàtica
Aquesta cuinera barcelonina va formar-se a l’Escola d’Hosteleria Hoffmann. És autora de llibres com ‘Passa’m la recepta’(2004), ‘La cuina del Thermomix’ (2005) i ‘Festa a la cuina’ (2010). Actualment col·labora al programa ‘Via Lliure’ de RAC1, la revista ‘Cuina’ i l’espai ‘Qwerty’ de BTV.

‘Cuinetes’ es una coproducció de l’XTVL, Alguna Pregunta i Sommedia amb el patrocini de Bonpreu i Unilever.

En aquesta galeria podràs veure algunes imatges del programa.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa