Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La tele més transgressora, en pantalla gran als Cinemes Girona de Barcelona

Sala de premsa


A partir d’aquest 9 de febrer la sala projectarà sèries de nou format catalanes

La tele més transgressora, en pantalla gran als Cinemes Girona de Barcelona

S’hi podran veure cinc sèries produïdes el 2011 en el marc de la plataforma per a nous realitzadors DO de l’XTVL.

Són projectes que experimenten amb la ficció, el documental, la comèdia, el ‘reality’ i la poesia urbana.

Cada sessió, d’accés lliure i gratuït, estarà dedicada a una sèrie i comptarà amb la presència dels seus creadors.

Els passis seran a les 22h, gratuïts i d’accés lliure.

Aquest dijous 9 de febrer els Cinemes Girona de Barcelona arrenquen un cicle de projeccions de sèries de nou format catalanes que van néixer el 2011 en el marc de la plataforma per a nous realitzadors DO (Denominació d’Origen) de la Xarxa de Televisions Locals. Projectes arriscats i transgressors, en forma i contingut, que s’han emès per televisió i per internet i que ara fan un pas endavant en la seva difusió arribant a la pantalla gran.

El cicle constarà de cinc projeccions i s’hi podran veure propostes de gèneres diversos, que comparteixen el gust per l’experimentació audiovisual. Cada sessió estarà dedicada a una sèrie, que serà presentada pels seus creadors.

9 de febrer
‘Human Core’ de HUMANPRODUCE
Experiment audiovisual que barreja documental, ficció, concurs i ‘reality’ on cinc concursants són desconnectats de la seva intel•ligència artificial i sotmesos a un aïllament sever.

23 de febrer
‘Història sobre blanc de Bitxu Negre
Sèrie de ficció que pren com a punt de partida els versos trobats damunt les parets blanques d'un pis de lloguer. Una confrontació de sentiments, instants i personatges amagats darrere de paraules desordenades.

29 de març
‘Brots’ de Crampton
Sèrie documental que convida a conèixer la faceta més humana i divertida de persones afectades per un trastorn mental. El projecte parteix del treball d'un grup teatral format per gent amb aquest tipus de diagnòstic i s’endinsa en el seu món particular per conèixer les seves opinions sobre l'amor, l'art o la política.

26 d’abril
‘Els convidats’ d’Atzucac Films
Una comèdia de terror rodada íntegrament amb SnorriCam, un suport de càmera que dóna el màxim protagonisme al jove incomprès Cristian Regat i a tot el que passa al seu darrere en el context del tenebrós Hotel Mustang II. ‘Els convidats’ ha estat la primera sèrie de ficció interactiva de Catalunya.

31 de maig
‘Poskarten de Laneta + ‘Baret Voltaire’ de Piscolab Films
‘Postkarten’ és una ficció basada en la desaparició d'una persona normal, amb una vida normal, que lliurament va decidir fugir d'una societat que no accepta la diferència i renunciar, així, a formar part de la col·lectivitat.

La ficció audiovisual i la poesia urbana s’uneixen a ‘Baret Voltaire’, protagonitzat per un cambrer poeta que explica les seves vivències amb els clients a través de poemes que esdevenen una metàfora de la incomunicació humana.

Segona edició d’un cicle d’èxit
L’XTVL i els Cinemes Girona han decidit reprendre l’exitosa experiència del 2011, quan es va programar el primer cicle de projeccions de DO. Durant tres mesos, de maig a juliol, s’hi van poder veure una dotzena de sèries.

En aquesta galeria pots visualitzar imatges de les sèries que es projectaran.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa