Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > DO celebra 500 programes estrenant temporada i un web completament renovat

Sala de premsa


'Mariel', 'París TV', 'Cucut', 'Des d'Egipte (sense tu)' i 'Concerts Privats' són les propostes d'aquest hivern

DO celebra 500 programes estrenant temporada i un web completament renovat

DO celebra aquest diumenge 12 de febrer els 500 capítols emesos amb l’estrena dels projectes de la nova temporada i del nou portal wearedo.tv, que estarà online l’endemà dilluns i que oferirà nous continguts, de més fàcil accés, per visionar i, després, compartir.

La nova temporada DO 2012 s’estrena amb quatre nous projectes audiovisuals, ben diferents però que comparteixen talent i esperit transgressor: ‘Mariel’, ‘París TV’, ‘Cucut’ i ‘Des d’Egipte (sense tu)’. A aquestes novetats se suma el ja habitual ‘Concerts Privats’, que torna amb noves actuacions de músics catalans emergents.


‘Mariel’: una minisèrie de ficció ambientada a les colònies industrials
‘Mariel’ és la història d’una noia òrfena, sensual i innocent, que viu al convent d'una colònia tèxtil, un lloc apartat de tot, amb les seves pròpies regles i amb una estructura social molt particular. Un projecte fet de llums i ombres i rodat en super8. ‘Mariel’ és una coproducció entre l'XTVL i LaCamara, en associació amb Magoproduction i l'assessorament històric de Raquel Castellà. La sèrie està protagonitzada per l'actriu Núria Florensa.

‘París TV’: una sèrie romàntica protagonitzada per Laura Guiteras i Oriol Vila
La nova temporada de DO estrena també el projecte ‘París TV’, coproduït amb Porcuatro sota la direcció de Marcel Juan. Aquest projecte explica la relació d'en Víctor i la Rita, una parella que passa per un mal moment. Ella és una actriu a l'atur enfonsada. Ell, en un últim intent de salvar la relació, li regala un viatge a París, la grava contínuament amb càmeres ocultes i li crea un canal de televisió a mida. Un collage d'imatges i grafismes per a un projecte vitalista protagonitzat per Laura Guiteras i Oriol Vila.
‘Cucut’: videocreacions que mostren els diferents rostre de la por
També rodada en suport cinema, en aquest cas 16 mm, arriba ‘Cucut’ un projecte compost per tretze videocreacions que mostren els diferents rostres de la por. Irracional, abstracte i incomprensible, aquest projecte manté la tensió dramàtica amb una aposta formal per a la doble pantalla. Un joc de relacions humanes i mirades, coproduït amb Shelter Films i sota la direcció d'Aitor Aguirre i Miquel Martínez.

‘Des d’Egipte (sense tu)’: un diari de viatge amb Dafnis Balduz
I de París, a Egipte. ‘Des d’Egipte (sense tu)’ és el viatge pel Nil d'un periodista jove, en Marc, amb problemes de parella. Entre gravació i gravació d'un reportatge per a la feina, connecta per videoconferència amb amics, familiars i parella. Un diari de viatge coproduït amb Boala Films, dirigit per Sergi Cervera i protagonitzat per Dafnis Balduz.

‘Concerts Privats’: música de grups del país, en directe i online
Tanca la nova temporada de DO el ja habitual, un espai musical basat en petits concerts on músics emergents i consolidats de l’escena catalana interpreten cançons en directe expressament pel programa i en escenaris quotidians escollits pels mateixos protagonistes.

L'objectiu és transmetre la relació dels músics amb el seu públic. A través d'una crida via xarxes socials s'escullen quinze persones que poden presenciar un esdeveniment de caràcter molt especial, amb comentaris dels artistes, atmosferes, localitzacions i instants inoblidables... Al portal interactiu concertsprivats.com es poden trobar tots els concerts del programa i les diferents vies de participació. Paul Fuster és el primer artista convidat d'aquesta nova temporada.

Vuit anys de sèries coproduïdes  amb més de setanta joves realitzadors
DO va començar de manera tímida el 2005 però s'ha anat fent sòlid al llarg del temps fins arribar, aquest 2012, al vuitè any d'aposta convençuda per als nous creadors audiovisuals. Al llarg d'aquest recorregut intens, la Xarxa de Televisions Locals ha coproduït 145 minisèries amb 75 realitzadors, productores i televisions del país.

Fes un recorregut en imatges per DO 2012 a través d'aquesta galeria i descarrega-te-les a l'apartat "Més informació" que trobaràs al lateral superior esquerra d'aquesta notícia.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa