Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Fórmula Π’ projecta una mirada àmplia sobre el benestar i el medi ambient

Sala de premsa


Una coproducció amb VOTV que s’estrena aquest dimecres a les teles locals

‘Fórmula Π’ projecta una mirada àmplia sobre el benestar i el medi ambient

L’XTVL estrena aquest dimecres ‘Fórmula Π’, un magazín divulgatiu coproduït amb VOTV que reflexiona sobre els diferents factors que incideixen en el benestar personal i la qualitat ambiental. L’alimentació, la salut, la biodiversitat, la tecnologia i la recerca centraran l’atenció del programa, que es nodrirà de l’opinió de reconeguts experts.

Regina Santamaria, filla del prestigiós xef Santi Santamaria, parlarà cada setmana de les propietats dels productes ecològics i de les receptes culinàries que se’n poden derivar.

De la seva banda, el periodista Albert Cuesta, expert en noves tecnologies, comentarà curiositats sobre la relació entre la tecnologia i el medi ambient. També descobrirà aplicacions per a dispositius mòbils centrades en aquest últim àmbit.   

El naturalista Martí Boada i el científic Jorge Wagensberg compartiran en cada entrega un espai de reflexió a l’entorn de la sostenibilitat, el canvi climàtic i els recursos naturals. Aquestes converses tindran com a escenari el Cosmo Caixa, el museu de la ciència de Barcelona.

L’apartat de salut donarà a conèixer els programes de prevenció de malalties que duen a terme els hospitals catalans. Metges i terapeutes intervindran en aquests reportatges oferint consells per tenir cura del nostre cos.

I per conèixer de prop els projectes de recerca i innovació que es fan a Catalunya el programa visitarà centres d’investigació punters al país, com la Fundació Alícia a Sant Fruitós del Bages, l’IRTA (Institució per a la recerca i el desenvolupament tecnològic agroalimentari) de Cabrils o el Centre d’Interpretació Enològic de Sant Sadurní d’Anoia, entre altres. Aquests reportatges seran elaborats per televisions locals del territori.

Un plató virtual que farà viatjar els espectadors a través d’un ‘tablet’
La presentadora de ‘Fórmula Π’, Clara Armengol, se situarà en un plató virtual amb un ‘tablet’ a les mans, que farà servir per donar pas a les diferents seccions. El programa jugarà així amb els moviments que permet aquest suport, com l’ampliació d’imatges, el visionat de webs i de fotografies o l’enviament de correus electrònics.

Emissió per teles locals i a la carta per internet
‘Fórmula Π’ es podrà veure cada dimecres a partir de les 23h per TV Badalona, Canal Terrassa Vallès, m1tv, VOTV, Canal Blau-Maricel TV, Penedès TV, Vallès Visió, El 9 TV, Canal Reus TV, TAC 12 i TV Girona.

També es podrà visionar a la carta a www.xtvl.tv/formulapi

Pots veure imatges del programa en aquesta galeria i te les pots descarregar a l'apartat "Més informació" que trobaràs al lateral superior esquerra d'aquesta notícia.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa