Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat estrena un 'pessebre interactiu' amb la presència de polítics i famosos

Sala de premsa


Aquest diari digital obre el seu portal ESPECIAL DE NADAL on apareixen personatges que han tingut protagonisme durant l'any 2008 com Pau Gasol, Rafa Nadal, Barack Obama, Sarkozy, Carla Bruni, Angela Merkel, Josep Guardiola, Woody Allen o Javier Bardem.

lamalla.cat estrena un 'pessebre interactiu' amb la presència de polítics i famosos

El portal ESPECIAL DE NADAL del diari digital lamalla.cat ha incorporat aquest any alguns dels personatges que més han destacat durant l'any 2008 en la política, l'esport o la cultura. Els personatges es mouen per un 'pessebre virtual' on l'usuari pot trobar diverses aplicacions interactives i gran quantitat de continguts relacionats amb les festes de Nadal i Reis. Des de http://nadal.lamalla.cat/ l'usuari pot enviar postals interactives per felicitar les festes i l'any nou, organitzar un amic invisible interactiu, deixar i compartir els seus desitjos per al 2009, escoltar dramatitzacions radiofòniques dels 'Pastorets' produïdes COMRàdio o veure imatges nadalenques de diverses localitats catalanes a través de les televisions de proximitat adherides a la Xarxa de Televisions Locals (XTVL).

Personatges populars i polítics
Hi apareixen, entre d'altres, els esportistes Pau Gasol, Rafa Nadal i Josep Guardiola, el director de cinema Woody Allen i els actors Javier Bardem, Penélope Cruz i Scarlett Johansson; el president electe dels Estats Units; Barack Obama; el president de França, Nicolas Sarkozy i la seva esposa, Carla Bruni i la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Els principals dirigents polítics catalans també hi són presents: el president de la Generalitat, José Montilla, i els altres dos socis del Govern (Josep-Lluis Carod-Rovira i Joan Saura) i el líder de CiU Artur Mas. No hi falten els caps de files del PP, ERC i Ciutadans, el president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, el líder del PP, Mariano Rajoy, les ministres de Defensa i de Foment o la vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega.

Una coral nadalenca, per felicitar les festes
Tots els personatges, integrats en una coral imaginària interpretant una nadala, circularan en els propers dies per la xarxa, ja que apareixen en una de les postals interactives que els internautes podran enviar als seus familiars o amics.

El cinema i teatre de Nadal, algunes de les novetats
Una altra de les novetats de l'ESPECIAL NADAL d'enguany és un web dedicat al cinema de Nadal on es recullen fragments de les estrenes d'aquests dies ambientades en les festes i també una mostra del cinema clàssic de tematica nadalenca. Films com Què bonic és viure!, Malson abans de Nadal, La gran familia, Donetes (Mujercitas) o Bad Santa, entre d'altres tenen el seu racó en la pàgina dedicada al cinema de Nadal.

Pel que fa al teatre, es pot veure una obra dels estudiants de l’Institut del Teatre de Terrassa que cada any representen en motiu d’aquestes dates, Postres de Nadal. L’obra està dividida en tres actes i l’audiovisual està produit per Canal Terrassa TV.

Els nens
Una de les parts destacades de l’especial està dedicada als nens. Postals de felicitació de la Ba-ba i del Què? Non, cartes als reis per imprimir, l’agenda amb totes les activitats infantils per fer aquestes festes, jocs i un bloc amb dibuixos nadalencs enviats pels propis nens.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa