Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Un documental d'Olot TV, premi Zapping al millor programa de televisió local

Sala de premsa


Un documental d'Olot TV, premi Zapping al millor programa de televisió local

'El somriure de Jaume Sanllorente' d'Olot TV, realitzat pel periodista i director de la cadena, Albert Brossa, repassa la trajectòria del director general de l'ONG Somriures de Bombai

Altres notícies

Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

També han estat guardonats el 'Telediario 1' de TVE, Tomàs Molina i 'Polseres vermelles', entre d'altres

Un documental d'Olot TV, premi Zapping al millor programa de televisió local

El documental 'El somriure de Jaume Sanllorente' d'Olot TV, ha obtingut el premi al millor programa cultural/divulgatiu/documental de televisió local durant la XVII edició dels Premis Zapping, que concedeix l'Associació de Teleespectadors de Catalunya (TAC).

El Telediario 1 de TVE , els actors Ángela Molina i Eduardo Noriega, el meteoròleg de TV3 Tomàs Molina o la sèrie 'Polseres vermelles' han estat altres dels guardonats durant una gala que s'ha celebrat aquest dijous al vespre a l'Auditori del Palau de Congressos de Catalunya i que ha estat conduïda pels presentadors de Teledeporte Xavi Díaz i Montse Busquets. TAC és una associació sense ànim de lucre, integrada per més de 17.000 persones, l'objectiu de la qual, obert a tots els ciutadans, és col·laborar en la millora de l'oci audiovisual.

En la categoria del millor programa de televisió local, el guanyador ha estat el documental 'El somriure de Jaume Sanllorente' d'Olot TV, realitzat pel periodista i director de la cadena, Albert Brosa, i que repassa la trajectòria del director general de l'ONG Somriures de Bombai. S'ha imposat als altres dos nominats: els programes 'Canto.cat' de Lleida Televisió, que promociona la música en català, i 'Gaudeix la festa' de Canal Blau, que repassa les festes populars i tradicionals més importants del calendari festiu, amb una serie de reportatges i entrevistes.

Aquí es pot veure el documental d'Olot TV:

Ángela Molina i Eduardo Noriega, els millors actors de televisió
D'altra banda, el 'Telediario 1' (La 1 de TVE), presentat per Ana Blanco i Jesús Álvarez ha guanyat el Zapping d'Actualitat Informativa i Entrevistes. El premi a la millor actriu ha estat per a Ángela Molina, per la seva participació en la sèrie 'Gran Reserva' (de TVE-Bambú producciones) i el de millor actor per a Eduardo Noriega per 'Homicidios' (Telecinco-Big Bang Media).

'Atrapa un millón' (Antena 3) ha obtingut el premi al millor programa d'Entreteniment/Concurs; i Tomàs Molina ('El temps', "Espai terra", de TV3) ha guanyat el premi al millor presentador. L'espai 'Òpera en texans' (Canal 33) ha estat premiat amb el Zapping al millor programa cultural, divulgatiu o documental; i 'Polseres vermelles' (TV3-Castelao Productions) ha guanyat el de millor sèrie. El tall publicitari de La Caixa 'Tú eres la estrella' (Agencia DDB) ha obtingut el Zapping al millor anunci.

Primers premis en la categoria d'internet i videojocs
Aquest any, per primera vegada, s'ha reconegut la feina en les categories d'anternet i videojocs: 'Gerónimo Stilton' (Sony) -millor videojoc infantil-; 'Súper Mario 3D Land' (Nintendo) -millor videojoc-; i 'Protégeles' -millor iniciativa a Internet sobre seguretat per a menors-. La Millor Iniciativa Solidària a Internet 2011, guardó que s'ha atorgat per primera vegada, ha estat per a la Fundació Teaming, la iniciativa de microcrèdits a la xarxa que fomenta les donacions i la cooperació de forma senzilla i assequible a tots, fundada per Jil Van Eyle, el Grup Intercom i la consultora Everis.

Premi especial a la graella de La 2
En la mateixa vetllada, La 2 de TVE ha rebut el premi Especial de TAC per "la seva àmplia i variada oferta en programes culturals, que inclou els temes socials, artístics plàstics, escènics i literaris, els audiovisuals, científics, de naturalesa, consum i gastronòmics, en una graella de veritable servei públic de qualitat". L'associació ha atorgat també el premi Valors a LaSexta3 per oferir un lloc privilegiat al cinema a la televisió. D'una altra banda, la minisèrie 'Marco', d'Antena 3 TV i Bambú Producciones, ha estat distingida amb el Premi dels Grups d'Anàlisis de Programes, per "promoure el gust pels relats clàssics i familiars, en una ficció que destaca per la seva qualitat tècnica i de continguts".

 

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa