Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El futur tecnològic dels mitjans audiovisuals locals, a debat al ‘Tecnolocal’

Sala de premsa


Televisions locals i ràdios municipals estan convocades a aquest fòrum, que se celebrarà el 22 de març al TecnoCampus de Mataró

El futur tecnològic dels mitjans audiovisuals locals, a debat al ‘Tecnolocal’

Sota el títol “La força del model en xarxa”, el 22 de març se celebrarà al TecnoCampus de Mataró la quarta edició del Tecnolocal, el fòrum de les tecnologies, els nous formats i la creativitat dels mitjans de comunicació locals.

L’esdeveniment, que fins ara se circumscrivia a les televisions adherides a la Xarxa Audiovisual Local, s’obre enguany també a les emissores municipals consorciades a l’Agència de Comunicació Local

La tecnologia és un gran element reforçador del treball en xarxa a què estan habituats els mitjans locals. D’altra banda, la incorporació dels avanços tecnològic és un factor clau per mantenir la seva competitivitat. En aquest sentit, si a la passada edició es van analitzar les sinergies existents entre el món audiovisual i internet, enguany es farà un pas endavant en aquest camí aprofundint en l'estàndard HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV), la plataforma d'emissió de continguts a demanda que combina serveis de radiodifusió (Broadcast) i banda ampla (Broadband).

L'estàndard HbbTV permet el desenvolupament de la TV interactiva i a la carta, sense renunciar a la programació dels canals TDT tradicionals. Representa un ecosistema en el qual conviuen el sector audiovisual i Internet, sense necessitat d'accedir al menú d'aplicacions del televisor.

La jornada començarà a les 9.30h amb una salutació institucional a càrrec de Miquel Rei, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i president del Tecnocampus. A continuació tindrà lloc la sessió inaugural, amb les intervencions de Marc Melillas, director general de la XAL, i Rafael de Ribot, director general de COMRàdio.

Per consultar la resta del programa del Tecnolocal clica aquí

El Tecnolocal és un esdeveniment organitzat pel grup de mitjans de la Diputació de Barcelona (XTVL, lamalla.cat i COMRàdio) i m1tv.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa