Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 10 de juliol de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Martorell acollirà la 31 a. edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona

Sala de premsa


Martorell acollirà la 31 a. edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona

La periodista Maria Eugènia Ibáñez va rebre l'any passat el Premi d'Honor

Notícies relacionades

VOTV, Ràdio Sant Joan les Fonts, l'Ajuntament de Vilassar de Mar i 'Som Garrigues', premis de comunicació local

Hi opten 120 candidatures en els apartats de premsa, ràdio, televisió, publiacacions municipals i noves tecnologies

Martorell acollirà la 31 a. edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona

La ciutat de Martorell acollirà, el proper 8 de juny, l'acte de lliurament dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona. En concret, es portarà a terme al teatre d'El Progrés, que serà així el marc de la 31 a. edició d'aquests guardons.

 

Un total de 120 candidatures opten enguany als premis, que tenen una dotació global de 60.000 euros en els seus sis apartats de premsa, ràdio, televisió, publicacions municipals i noves tecnologies.

El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés de Martorell va ser fundat el 1906, coincidint amb l'apogeu de les societats recreatives durant el primer quart de segle. Les obres portades a terme per l'arranjament de la Sala Teatre han estat fetes pels mateixos socis. Va ser el centre republicà més important de Martorell i consta d'una sala teatre amb dues plantes i un gran escenari.

El jurat d'aquesta edició està format per Josep Maria Martí, Anna Cristeto, Enric Juliana, Sílvia Cóppulo, Eduard Pujol, Francesc Robert, Anna Figuera, Anna M. Bordas, Francesc Canosa, Francesc Cano, Dídac Boza, Xavier Capdevila, Josep Lluís Micó, Manel Sanromà i Mònica Fulquet.

Els guardons que es lliuraran seran els següents:

El Tasis- Torrent (31a. Edició), que té dos apartats, un per a la millor iniciativa periodística o empresarial, i un altre al treball periodístic; el Rosalia Rovira (27a edició) al millor programa o iniciativa de producció pròpia emès per una ràdio municipal; el Miramar (23a edició) al millor programa o iniciativa de producció pròpia emès per una televisió local de Catalunya; l‘Arrel (23a edició) al millor butlletí o publicació municipal; i l'Innova (16a edició), en l'àmbit de les noves tecnologies.

També es concedirà el Premi d'Honor de la Diputació de Barcelona, dedicat a retre  homenatge a una persona, mitjà de comunicació o organisme que s'hagi destacat per la seva trajectòria a favor de la comunicació a Catalunya.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa