Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Els Cinemes Girona projecten ‘Brots’, una sèrie documental que mostra la faceta més humana de persones amb trastorns mentals

Sala de premsa


El passi, d’accés lliure, tindrà lloc aquest dijous 29 de març a les 22h

Els Cinemes Girona projecten ‘Brots’, una sèrie documental que mostra la faceta més humana de persones amb trastorns mentals

Aquest dijous els Cinemes Girona de Barcelona projectaran en pantalla gran la versió en llargmetratge de ‘Brots’, una sèrie documental que convida a conèixer la faceta més humana i divertida de les persones afectades per un trastorn mental.

Coproduïda per l’XTVL i Crampton,‘Brots’ segueix un grup teatral format per gent amb aquest tipus de diagnòstic mentre preparen l’estrena de l’obra ‘Ella’, una iniciativa de Pallapupas Pallassos d’Hospital que busca millorar, a través del treball escènic, la capacitat de relació dels individus amb trastorns mentals i evitar així el seu risc d’exclusió social. Aquest projecte també ha rebut el suport de Ràdio Nikosia, una emissora gestionada per persones a les quals s’ha diagnosticat  problemes de salut mental.

Experiències vitals, emocions i reflexions
La sèrie indaga en l’univers particular d’aquests actors aficionats, copsant com viuen el seu trastorn però també les emocions i reflexions que els provoquen temes com l’amor, l’art o la política. Els protagonistes són homes i dones d’entre 20 i 45 anys amb una experiència vital intensa, sovint complicada, que coincideixen a reclamar que la societat els tracti com a persones i no com a malalts. 

Aquest és, de fet, el missatge central de l’obra de teatre que acabaran representant. ‘Ella’ és, en realitat, la història d’una noia afectada per un trastorn mental que vol ser actriu. Però per aconseguir aquest somni haurà d’esquivar nombrosos obstacles relacionats amb el seu diagnòstic mèdic. ‘Ella’ es va estrenar el 27 d’octubre del 2011 a la Farinera del Clot.

Una sèrie de DO seleccionada al Miniput 2011
‘Brots’ és una sèrie de 13 capítols que s’ha emès entre 2011 i principis de 2012 per televisió i internet en el marc de DO, la franja de nous formats de la Xarxa de Televisions Locals. La sèrie va ser seleccionada per participar a l’edició del 2011 de la mostra de televisió de qualitat Miniput.

La versió en llargmetratge de la sèrie que els Cinemes Girona projectaran en pantalla gran és una oportunitat per augmentar-ne la difusió, arribant a nous públics.

La projecció de ‘Brots’ als Cinemes Girona de Barcelona tindrà lloc aquest dijous 29 de març, a les 22h. L’acte, d’entrada lliure, comptarà amb la presència dels creadors de la sèrie.


+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa