Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 18 de juliol de 2019

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

 

XAL > Sala de premsa > Mendetz oferirà el seu directe més íntim i personal en una nova edició de ‘Concerts privats’

Sala de premsa


La banda actuarà el dimecres 4 de abril a les 20.30h en un lloc secret de Barcelona davant un reduït grup de fans

Mendetz oferirà el seu directe més íntim i personal en una nova edició de ‘Concerts privats’

El quartet barceloní Mendetz descobrirà la seva faceta més pròxima i personal en el ‘Concert privat’ amb què obsequiarà un reduït nombre de fans, el dimecres 4 de abril a les 20.30h en un lloc secret de la capital catalana.

Stefano Maccarrone, Jan Martí, Oriol Francisco i Pablo Filomeno protagonitzaran un directe sense que cap barrera s’interposi entre ells i el públic. L’escassa distància que els separarà serà la clau d’un concert intens, càlid i familiar.

En aquest ‘Concert privat’, Mendetz interpretarà melodies del seu últim àlbum, ‘Silly Simphonies’, on la crítica ha reconegut un retorn d’aquesta banda d’indie i rock electrònic al seu estil més natural i sincer.
Mendetz passarà a engruixir la llarga llista de grups emergents de l’escena catalana als quals vol donar visibilitat ‘Concerts privats’ com a generador cultural.

Concerts íntims en espais poc habituals
‘Concerts privats’ organitza cada mes concerts en parcs, bars, locals d’assaig... en espais molt poc habituals, amb freqüència escollits pels mateixos músics. El lloc de l’actuació és un secret que alimenta la curiositat dels fans, als quals es convida a participar en un concurs a Facebook per guanyar la possibilitat d’assistir a l’actuació.  
A la quinzena d’afortunats que reuneix de mitjana cada esdeveniment se’ls demana que portin algun detall per completar la vetllada, des de menjar a unes espelmes. L’objectiu, en última instància, és crear experiències compartides entre l’artista i el fan, que s’allunyi de la clàssica fórmula d’escenari + tècnic + grup + espectadors.

Més de 50 actuacions a www.concertsprivats.com
‘Concerts privats’ ha convertit el seu web www.concertsprivats.com en un espai on recuperar els vídeos dels concerts organitzats i accedir, a través de continguts extra (fotos, entrevistes, etcètera) a aspectes menys coneguts dels artistes. A data d’avui, a través d’aquest web és possible veure i escoltar més de 50 grups catalans. Els usuaris poden, a més,  crear-se playlists amb les seves cançons preferides.  
JOAN COLOMO, PAUL FUSTER, STANDSTILL, REFREE, ANNA ROIG, MAIKA MAKOVSKY, ELS AMICS DE LES ARTS, EL PETIT DE CAL ERIL, LOVE OF LESBIAN I MARIA RODÉS són alguns dels grups amb ‘Concert privat’ en aquest web.
El projecte avança dia rere dia al compàs de la revitalització que viu la música catalana, un procés que s’està duent a terme sense complexos, amb influències diverses i amb una qualitat excel•lent.  

Concerts Oberts
La voluntat de ‘Concerts privats’ d’aconseguir una major projecció per als nous talents de la música catalana no es restringeix a grups amb certa popularitat sinó que també es vol estendre als desconeguts per al gran públic. Per això ha posat en marxa ‘Concerts Oberts’, un concurs obert a músics i bandes que vulguin ser protagonistes d’un ‘Concert privat’. Els grups participants han d’enviar un vídeo d’alguna actuació seva en directe i seran els seguidors de ‘Concerts privats’ els qui decidiran quin d’ells mereix ser filmat.  
‘Concerts privats’ és una coproducció de la Xarxa de Televisions Locals i Minifilms tv.

Enllaços d’interès
Concerts privats: www.concertsprivats.com
Spot www.youtube.com/watch?v=XhdQGovXaDE
Facebook: www.facebook.com/ConcertsPrivats
Twitter: @ConcertsPrivats

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa