Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El Mercat Audiovisual de Catalunya arriba a la 13ª edició amb moltes novetats

Sala de premsa


El premi ID-MAC finançarà dos projectes innovadors

El Mercat Audiovisual de Catalunya arriba a la 13ª edició amb moltes novetats

El 23 i 24 de maig tindrà lloc la 13ª edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC). Es continuarà apostant per la fira tecnològica i un programa de ponències que tracta i treballa la realitat del professional i el panorama actual, però en aquesta edició també hi ha importants novetats. Es crea la sala tecnològica, un espai dedicat a presentar les darreres innovacions del sector, i vinculat a aquest nou espai, neix el premi ID-MAC que tindrà dues categories: tecnologia i contingut.

Es tracta de premiar els projectes més innovadors i de major qualitat relacionats amb l'audiovisual. Això inclou aplicacions interactives, animació, aplicació creativa provinent del camp de la investigació, la creació de nous suports, formes de distribució de continguts o de visionat dels productes audiovisuals. També inclou projectes relacionats amb els nous mercats com les aplicacions per mòbils, internet, social TV, xarxes socials.

Poden optar al premi ID-MAC tots aquells emprenedors o empreses de nova creació, amb un màxim de cinc anys d'antiguitat. Un jurat format per professionals reconeguts del sector decidirà qui s'endú el premi en cada categoria, consistent en dues residències gratuïtes d'un any al viver d'empreses CIDAG de Granollers Audiovisual valorades en més de 4.000 euros cadascuna. A més, cada projecte rebrà una dotació econòmica de 3.000 euros en concepte d'ajut per a desenvolupar el producte i/o servei presentat durant el MAC. Hi ha temps per presentar les sol·licituds per participar fins al 30 d'abril de 2012. Podeu consultar les bases del premi a: www.audiovisualmac.com.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa