Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Dos projectes de l’XTVL opten al Laus d’Or o de Plata i un tercer aconsegueix el Bronze

Sala de premsa


Per primer cop la Xarxa podria assolir el màxim reconeixement del certamen

Dos projectes de l’XTVL opten al Laus d’Or o de Plata i un tercer aconsegueix el Bronze

La imatge de continuïtat de DO i el web de la sèrie ‘Els convidats’  rebran un premi Laus d’Or o de Plata, mentre que la careta del programa ‘L’última troballa’ obtindrà el Bronze. És la primera vegada que la Xarxa de Televisions Locals, a través dels seus projectes, té possibilitats d’assolir el màxim reconeixement dels Laus, els prestigiosos premis de Disseny Gràfic i Comunicació Visual organitzats per l’ADG-FAD. El certamen ha fet pública la llista dels projectes, creats el 2011, nominats en les diverses categories. 

El segon reconeixement per a la continuïtat de DO
La continuïtat de DO del 2011, creada per Miniature, opta al Laus d’Or o de Plata en la categoria d’Audiovisuals, on competeix amb la nova imatge del Canal 33 i els identificatius de Canal +1. Miniature ja va guanyar l’any passat dos Laus de Bronze, un per la continuïtat de l’XTVL i un altre per la de DO de 2010.

Sota el títol ‘Televisió Espai Expositiu’ i en col·laboració amb Hangar, la imatge de continuïtat de DO del 2011 reivindica la televisió com a suport artístic i està basada en accions i intervencions de diferents creadors en un espai comú: un cub blanc que converteix la caixa tonta de tota la vida en un contenidor de continguts.


Vídeo de la continuïtat de DO del 2011

Per la seva part, ‘Els convidats’, la primera sèrie de ficció interactiva catalana produïda per Atzucac Films, podria aconseguir l’Or o la Plata pel seu web, dissenyat i desenvolupat entre el departament d’Interactius de la XAL, Atzucac Films, Joana Santamans i SkyRocket. El projecte, emès el 2011 a DO, oferia a través de la pàgina www.elsconvidatslaserie.com la possibilitat que els seguidors de la sèrie de televisió participessin activament en el seu argument, ambientat en un misteriós hotel.

Imatge del web de la sèrie 'Els convidats'

Finalment, el jurat dels Laus atorgarà el Bronze a la careta del programa literari ‘L’última troballa’, creada per Benja Villegas, Àurea Castosa i Eloi Manen. Coproduït per l’XTVL i Penedès TV, en aquest espai Jordi Llavina conversa cada setmana amb un representant de la literatura catalana contemporània.


Careta del programa 'L'última troballa'

La cerimònia d’entrega dels premis Laus tindrà lloc el 5 de juliol.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa