Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El MINIPUT 2008 projectarà tres sèries coproduïdes per l’XTVL en el marc del projecte 'DO'

Sala de premsa


Es podran veure a la sessió que la mostra dedicarà al bo i millor de la Nova Ficció Local

El MINIPUT 2008 projectarà tres sèries coproduïdes per l’XTVL en el marc del projecte 'DO'

El MINIPUT, la mostra sobre televisió de qualitat innovadora que se celebra anualment a Barcelona, comptarà enguany amb una activa presència de la Xarxa de Televisions Locals amb la projecció de tres sèries coproduïdes per la Xarxa dins la sessió dedicada al bo i millor de la Nova Ficció Local. Dins d'aquesta sessió s'hi podrà veure un capítol de Vent Maleït (Torna'm les meves coses) de la productora Un lloc al món, un capítol de K7 del realitzador Óscar Martínez Chamorro i un capítol d'Anotacions de la productora Art3pro. Aquestes tres sèries de ficció s'han emès en el marc del projecte Denominació d'Origen (DO) de l'XTVL, una franja de nous formats televisius on participen nous valors de l'audiovisual amb molt camí per recórrer. Aquesta franja s'emet actualment per una vintena de televisions locals de Catalunya i les sèries que en formen part poden visionar-se íntegrament a través d'internet.

El MINIPUT 2008 se celebrarà aquest dissabte 13 de desembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Durant la roda de premsa de presentació de la mostra, celebrada aquest dimarts a l'Auditori de TVC, la coordinadora de Continguts i Serveis de l'XTVL, Mª José Gatnau, ha manifestat que la projecció de les tres sèries DO en la sessió del MINIPUT dedicada al bo i millor de la ficció local "és un reconeixement a l'esforç, la creativitat i l'estàndard de qualitat amb què treballen determinades productores i realitzadors que, de ben segur, es mereixen moltes més oportunitats de les que tenen actualment a l'hora de produir i posar en marxa projectes televisius o cinematogràfics". De la seva banda, el cap de Nous Formats de TVC, Miquel Garcia, ha elogiat "la qualitat" de les tres sèries DO, així com "la seva competitivitat" tenint en compte els recursos limitats amb què han estat produïdes.

Les tres sèries
Vent Maleït (Torna'm les meves coses) és una sèrie de ficció que relata la història de Chi, una aviadora taiwanesa que busca el seu equipatge extraviat. K7 és també una sèrie de ficció que explica les aventures de Teo, un home que es guanya la vida buscant objectes i curiositats de valor per a col·leccionistes. Finalment, Anotacions és una sèrie de ficció amb aires de road-movie que analitza el procés d'autodestrucció d'una parella en crisi.

La Xarxa de Televisions Locals és una de les entitats organitzadores del MINIPUT, juntament amb la Universitat Pompeu Fabra, Televisió de Catalunya, el Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Unitat de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Oberta de Catalunya, Televisió Espanyola a Catalunya, la Universitat Ramon Llull i l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa